Грижа за брадата и мустаците

- виж още ...
Грижа за брадата и мустаците

Брадатите мъже винаги са били секси. През последната година – две обаче за мъжете, които следват модните тенденции, е направо задължително да си пуснат брада и мустаци. По-къси, по-дълги, сплетени, свободнорастящи, боядисани в ярки цветове или пък намазани с вакса, за да се подчертае естествената лъскавина на косъма – идеите как да си носите брадата и мустаците са страшно много, експериментирайте, вижте какво ви отива. Основните съвети за поддръжката им обаче са едни и същи. Запознайте се с тях и ги прилагайте, ако искате да изглеждате наистина добре.

Поддържайте чисти брадата и мустаците си

Достатъчно е да ги миете със специален шампоан или сапун за брада веднъж – два пъти седмично. Ако растителността по лицето ви е бодлива и груба, използвайте олио или флуид за брада след всяко къпане, за да я омекотите.

Решете и подстригвайте брадата и мустаците си

Снабдете се с два гребена – един със ситни и един с едри зъби и решете брадата и мустаците си с тях поне веднъж дневно. Така те ще изглеждат подредени и чисти.

Когато решите да ги подстригвате, първо ги измивате, изчаквате ги да изсъхнат и чак след това действате. Не си правете експерименти с подравняването на мокри брада и мустаци. Мокрите косми са по-дълги и когато изсъхнат, може да се, че сте ги скъсили твърде много и изглеждате смешно.

За подстригване на брадата можете да използвате машинка или ножица. Ако работите с  ножица, процедурата е следната: взимате гребен със ситни зъби; хващате част от брадата; отрязвате космите, останали от външната страна на гребена. Започвате от брадичката и след това подстригвате от едната и от другата страна.

Чак след това идва ред на мустаците. Според стилистите не е добре да ги оставяте да покриват горната ви устна, защото така винаги изглеждат рошави.

Самото подстригване е много лесно. Подрязвате от средата и вървите към върха на мустака. Щом постигнете желаната от вас дължина, сресвате мустаците си с гребена със ситни зъби и проверявате дали подстрижката е равна. Ако не е, обирате стърчащите косъмчета внимателно и сресвате мустаците отново.

Прочетете още:
Хранителни добавки за мъже – за нормален сексуален живот и здрава простата
Спортни добавки
Мъжете и боядисаната коса

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top