Акция "Красиви ръце"

Епидермисът на ръцете (горният й слой) съдържа 5 пъти по-малко вода...

Решителните акции не са запазена мярка само на министър Цветан Цветанов. Бъдете твърди и вие – по отношение на добрия си външен вид. Важна – макар и често пренебрегвана част от него, са ръцете: нежните длани с добре оформени и здрави нокти на пръстите.

Особено вредно за кожата на ръцете е слънцето, което я изсушава и състарява. Епидермисът на ръцете (горният й слой) съдържа 5 пъти по-малко вода, отколкото този на лицето.

Най-важното е редовното миене на ръцете, но като се избягват прекалено алкалните сапуни. Избирайте сапуни с неутрален pH. Изплаквайте ръцете обилно и подсушавайте внимателно кожата. Винаги имайте подръка подходящ крем за ръце. Идеалният вариант е да намазвате ръцете си след всеки досег с вода. Изградете си автоматизъм за това и ще се радвате на хубава кожа. Добра идея е да държите крем до кухненската си мивка.

Защитният крем е задължителен, ако се излагате на слънце. Когато сте на море, не слагайте лак, защото морската вода заздравява ноктите.

Естествено подхранващо и омекотяващо средство е зехтинът. След като сте махнали лака от ноктите, стоплете приятно зехтина и потопете в него пръстите (или целите ръце до китките). Ефектът е подобен на банята с парафин в козметичните салони. Някои жени ексфолират ръцете с продукти за лице, което помага кремът да прониква по-надълбоко и да действа по-силно.

У дома можете сами да произвеждате свои продукти. Приготвянето им носи удоволствие, недостатъкът е, че трябва да се използват бързо, тъй като се развалят.

Ето и няколко предложения за нежна кожа на ръцете, които могат да допълнят марковата ви козметика:

Меден крем за ръце

1 ч.л. мед, 2 с.л. глицерин, 1 ч.л. спирт, 100 г вода, малко хума

Всичко се разбърква добре – и кремът е готов! Предпазва от състаряване кожата на ръцете, прави я кадифено мека, свежа и еластична.

Основен крем за ръце

5 г какаово масло, 5 г пчелен восък, 40 мл масло от авокадо, 50 мл дестилирана вода

Загрейте маслото от авокадо заедно с какаовото масло и пчелния восък, за да се разтворят напълно отделните съставки и да се свържат една с друга. Дестилираната вода също се загрява. Когато двата компонента достигнат до 60 градуса, свалете ги от котлона и ги смесете внимателно. Водата се добавя лъжичка по лъжичка в маслената смес до пълно разтваряне. След 10-ина минути, охладен до стайна температура, кремът вече може да се използва. за Крем за ръце с алое и фъстъци

5 г какаово масло, 5 г пчелен восък, 30 мл фъстъчено масло, 10 мл масло от алое вера, 50 мл дестилирана вода

Приготвя се като основния крем. Ефектът върху чувствителната, суха и напукана кожа е мигновен. Той се дължи на алоето и фъстъченото масло, които доставят големи количества мазнини и влага. Същевременно сместа стимулира и образуването на нови клетки.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top