Авокадо

Авокадото е богато на витамин А и ви помага да премахнете мъртвите кожни клетки...

Знаете ли какъв вкус има авокадото? Не? Това не е толкова важно – винаги можете да го опитате. Знаете ли какъв е ароматът му? Спомнете си последния си крем против бръчки. Нещо подобно е. Но защо ви е да помните как мирише? Най-важното, което трябва да знаете за авокадото е какви са неговите ползи за красотата ви. Благодарените на чудните му съставки, използвани в козметиката, вие се радвате на красива коса и млада и свежа кожа.

Авокадото е богато на витамин А и ви помага да премахнете мъртвите кожни клетки. Високото съдържание на витамин Е допринася за цялостното здраве на кожата и стимулира растежа на нови кожни клетки. Той подобрява и общото състояние на косата.

В състава му са открити олеинова, линолова и фолиева киселина и глутамин и аминокиселина. Те подобряват функциите на кожата; регулират производството на себум; подобряват цвета на кожата, защитават я. Правят я мека и еластична и премахват токсините, които са причина за преждевременното й остаряване.

Под не особено дебелите си кори авокадото крие и високо количество каротеноид, наречен лутеин. Лутеинът има антиоксидантен ефект, който може да предпази кожата от ултравиолетовите лъчи на слънцето. Това му свойство, в комбинация с вълшебните качества на витамин С, осигурява страхотна грижа за кожата ви и предотвратява преждевременното образуване на бръчки. Стимулира синтезът на колаген и така кожата ви остава млада и жизнена по-дълго време.

Авокадото е богато на протеини и полиненаситени мазнини и е пълно с много минерали и витамини. Това го прави идеален естествен продукт,  с който да поддържате красотата и здравето на косата си. Той обогатено с есенциални мазнини, които са страхотни за овлажняване. Авокадо прави косата по-мека и еластична и по-малко податлива на чупене и късане.

Маслото от авокадо се съдържа в много козметични продукти – предимно почистващи и овлажняващи кремове, балсами за коса и масажни лосиони.

Благодарение на маслото от авокадо, масажното масло се усвоява по-лесно от кожата и прониква по-дълбоко в нея. Това стимулира създаването на нови клетки и подобрява кръвообращението.

Затова, когато следващият път влезете в дрогерията, за да си избирате козметика, помнете едно – авокадото е изключително полезно за здравето и красотата на кожата и косата ви. Добре е да го има между съставките на крема ви.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top