Шуслерови соли

– полезни ли са за деца?

Шуслерови соли – полезни ли са за деца?

 

За благотворното влияние на различните Шуслерови соли се говори все повече и повече през последните години. Те са точно 12 на брой и всяка една от тях помага при различни здравословни проблеми. Потребителите най-често задават два въпроса:

 

Имат ли странично въздействие Шуслеровите соли?

Подходящи и ефективни ли са Шуслеровите соли за деца?

 

Странични ефекти от тях, до този момент, не са открити. Според повечето специалисти приемът на Шуслерови соли е безвреден за деца, независимо на колко години са, и е със силен положителен ефект. Най-често ги предписват при хрема, постоянна висока температура, болки в корема, сърбеж.

 

Общите принципи за прием на Шуслерови соли при деца от различни възрасти са следните:

до 2 години – веднъж дневно по 1 таблетка, предварително разтворена във вода.

от 2 до 8 години – два пъти дневно по 1 таблетка от всяка сол.

– от 9 до 13 години – три пъти дневно по 1 таблетка от всяка сол.

Не е препоръчително да купувате и да давате на децата Шуслерови соли по свое усмотрение. Ако не сте ги избрали правилно, те няма да им навредят, но няма и да помогнат. При температура например това е загуба на ценно време, в което тя продължава да е висока и това носи много рискове за здравето на вашето съкровище.

Затова ви съветваме винаги да се консултирате със специалист хомеопат или с лекар педиатър.

Много лекари предписват Шуслерови соли на бременни. С тяхна помощ организмът компенсира недостига на минерални вещества и спомага за здравословното развитие на плода.

Шуслерови соли 1, 3, 7 запазват еластичността на кожата и редуцират появата на стрии; действат като превантивна мярка срещу разширени вени и поддържат доброто психично здраве на бъдещата майка.

И все пак, посъветвайте се с лекаря си преди да приемате каквито и да било добавки, включително и Шуслерови соли. Така не просто ще действате на принципа „дори да не помогне, няма да навреди”, но ще постигнете максимално добър ефект за вас и за вашето дете.

Шуслерови соли се предлагат във всяка дрогерия и аптека. Поговорете с педиатъра или с личния си лекар и вземете тези, които са най-подходящи за вашето дете или за вас.

Прочетете още:

Шуслерова сол 12 
Шуслерова сол 2
Шуслерова сол 3 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top