Шейк с конопено мляко, малини, боровинки и банан

- рецепта

Тренирате ли в жегата? Да не би да сте на диета? Умирате си за сладко, а като хапнете от някой тестен сладкиш ви става тежко, още по-топло и настроението ви рязко се понижава? Във всички тези случаи имате нужда от нещо сладко, полезно, пълно с витамини, от което не се пълнее и не се чувствате зле дори да го изпиете/изядете в най-голямата жега. Предлагаме ви рецепта за шейк с конопено мляко, боровинки, банан и малини, който притежава всички тези вълшебни характеристики.

Конопът понижава кръвното и има силно противовъзпалително действие. Ако пиете редовно конопено мляко, ще се радвате на здрави коса, нокти и кожа и по-добра способност да се съсредоточавате. Последното е особено важно, в случай че трябва да работите в горещините, когато мозъкът ви става доста муден.

Малините са богати на витамин С, калий, магнезий и фибри. Хапвайки от тях вие получавате енергия, свежест и сили, и подобрявате храносмилането си.

Боровинките са с високо съдържание на магнезий, фосфор, желязо, натрий, калций, калий, каротин, витамин С и витамин В, а също и на витамин D.

Бананът, който обикновено се препоръчва за похапване след тренировка, е много богат на калий – минералът, който играе важна роля за добрата работа на сърцето, мускулите, всички клетки, тъкани и органи. В съдържанието му влизат още мед, желязо, селен, цинк, калций, витамин В, витамин А и витамин Е.

 

Комбинацията между конопено мляко, малини, боровинки и банан ви зарежда с енергия, възстановява силите и ви тонизира.

  Smoothie with hemp milk, raspberries, blueberries and banana shutterstock_276940823

Ето и я рецептата за шейка:

Необходими продукти

конопено мляко – 1 чаша

боровинки и малини – по 200 грама

банан – 1

мед – 100 грама

ванилия – 1

вода – 2 чаени чаши

Инструкции за приготвяне

Измивате боровинките и малини, нарязвате банана на кръгчета и слагате всички плодове в блендера. Добавяте конопеното мляко, меда, ванилията и водата. След това блендирайте до получаване на гладка смес.

Изсипете в чаша и консумирайте веднага.

Да ви е сладко!

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top