Чувствителните зъби

- помощ

Помощ за чувствителни зъби

Чувствителните зъби не са нещо необичайно: грубо една четвърт от всички хора по някакъв начин изпитват неприятно усещане и дори остра болка, когато консумират определени храни и напитки. Причината за болката често е ненавременна или неправилна дентална грижа, която води до износване и възпаление на венците. Това означава, че корените вече не са защитени добре от венците. Студеното, топлото, сладкото и киселото директно дразнят зъбните нерви и причиняват непоносима болка.

Признаци за чувствителни зъби

  • Болка при контакт с определени храни и напитки
  • Чувствителност към студено и топло
  • Възпалени венци
  • Оголени корени

 чувствителни зъби

Правилна грижа

Редовната устна хигиена е основата за превенция и лечение на чувствителните зъби. Четкането на зъбите трябва да е цялостно, но нежно. Твърде силното натискане с четката може да нарани венците, да причини възпаление и да доведе до затворен кръг без изход.

Плаката може да бъде лесно и ефективно премахната с мека четка и кръгови движения без да наранявате венците. Пастата при чувствителни зъби е важно да не съдържа агресивни абразивни частици или избелващи агенти, които могат да увредят зъбния емайл.

Пастата за чувствителни зъби lavera  почиства нежно и щадящо зъбите и оголените корени. Съдържащите се силицилови минерални частици премахват ефективно бактериалната плака без да нарушават зъбния емайл. Натриевия флуорид предпазва от образуване на кариес. Ценните съставки като лайка и конски кестен имат успокояващ ефект, защитават устната флора и заздравяват венците.

Решението: паста за чувствителни зъби lavera

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top