Четки за грим

Какво ви трябва, за да можете да използвате максимално ефективно страхотните си гримове?

Какво ви трябва, за да можете да използвате максимално ефективно страхотните си гримове? Качествени четки, с които да ги нанасяте.

В комплекта ви за гримиране трябва да има четири основни четки: за нанасяне на основа, нанасяне на коректор, четка за руж и четка за сенки за очи.

Като допълнение можете да потърсите четки за нанасяне на фини линии, четка за устни, за вежди и четка за нанасяне на бронзиращи козметични продукти.

Ако тепърва събирате комплекта си за гримиране, започнете с добра четка за нанасяне на основа. Останалите съвсем спокойно можете да добавяте в последствие. По-добре е да си купите една хубава, макар и по-скъпа четка, отколкото всичките накуп.

Използвайте четки с естествен косъм за прилагането на прахообразни продукти за грим, като пудра, руж и сенки. Четки с изкуствен косъм са подходящи за нанасяне на кремове, червила и фондация.

четки за грим

Най-ефективни са меките четки с куполовидна глава. Те разнасят грима равномерно и на тънък пласт. Избягвайте четки с тъпи ръбове. Ако ползвате коректор често, обърнете специално внимание на четката, с която го нанасяте. Най-добре е тя да е заоблена и плоска.

Четките с естествен косъм бързо оредяват, ако не са качествени. Затова направете тест за издръжливост на тази, която сте си избрали, преди да я купите. Дръпнете леко главата на четката. Ако в ръката ви останат косъмчета, то потърсете четка на друга марка. Обърнете внимание и на частта, свързваща четината с дръжката. Не трябва да е разхлабена и нестабилна.

Четките, както и всички други приспособления за гримиране, често са развъдник на бактерии и за да нямате проблеми, трябва да ги почиствате редовно. Поддържайте ги чисти, без прах. Добре е да са далеч от всякакви продукти за баня. Можете да ги държите в калъфчетата, с които се продават или в специална кутия в шкафа. Почиствайте ги всеки път след като сте ги ползвали. Четките с изкуствен косъм можете да миете на чешмата. Четките с естествен косъм избърсвайте с хартиена кърпичка, докато по тях не остане никаква следа от грим.

Ако се грижите добре за четките си, можете да ги ползвате над десет години.

Затова ви препоръчваме: инвестирайте в качествени четки за грим, поддържайте ги винаги чисти и не спирайте да се учите различни трикове за гримиране. Забавлението и времето, което отделят, за да се грижите за себе си ще ви накара да се чувствате още по-красива.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top