Четка или гребен

Кръглите четки са решението, когато искате да придадете обем на изтънена ...

Какво ползвате по-често – четка или гребен? Как ги избирате? По красота? По цена? По това колко лесно се решите с тях?

Много жени използват само четка или само гребен. Ако сте загрижена за здравето и добрия вид на косата си, най-добре е да използвате и двете.

С какво разресвате косата си?

Когато косата ви е мокра, непременно използвайте гребен. С него по-лесно ще отстраните възлите и плетениците. Да опитвате да се справите с четка не е добра идея. Така можете да повредите и накъсате косъма.

Вземете си рядък гребен и не започвайте да разресвате от корените. Напротив! Започнете в близост до краищата на косата и бавно и търпеливо я разплитайте и сресвайте. Приближавайте се към корените постепенно. Когато стигнете до тях, ще установите, че без никакъв проблем прекарвате гребена си чак до края на сресаната, гладка коса. За суха коса също използвайте гребен. Ако откриете, че е заплетена преди да влезете да се къпете, разрешете възлите и след това я мокрете.

Гребенът, за разлика от четката, има само един ред зъби, което ви дава по-добър контрол. С четката често заплитате косата си още повече преди да сте усетила, че има възел и трябва да пипате внимателно.

С какво оформяте прическата си?

Дамите с къса коса, могат да направят всичко с гребен – разресване, оформяне. Дамите с дълга коса – права или къдрава – се разресват с гребен, но оформят прическата си с четка. В някои случаи къдравата коса може да бъде оформена с рядък гребен или със специален, рядък гребен само с 3 зъба. Гребените са необходими, когато разделяте косата на части, за да си направите определена прическа, но обикновено четката е инструментът за оформяне на косата.

След като сте разресала сухата си или мокра коса с гребена, можете леко да я изчеткате.

Плоската четка тип „бухалка“ е полезна за изглаждане на дълги, гъсти и тежки коси.

Четката тип „гребло” не е най-добрият избор за изтънена и изтощена коса, защото не създава достатъчно обем. Използвайте я за оформяне на влажна, дълга, права коса, която преди това сте разресала с гребен.

Кръглите четки са решението, когато искате да придадете обем на изтънена или изтощена коса. Ако косата ви е със средна дължина или е много дълга, това е четката, с която можете да си правите къдрици.

Ако правите прическата си с помощта на сешоар, използвайте кръгла двойно вентилирана четка с керамично или метално ядро.

Не е задължително да имате цяла колекция четки и гребени, за да се грижите добре за косата си. Изберете си една четка и един гребен, спрямо прическата, дължината, типа на косата ви. Важното е да са правилно подбрани и качествени.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top