Четири идеи за страхотен старт на деня

- вижте ги
Четири идеи за страхотен старт на деня

Наистина е важно как започва денят ви. Ако нямате достатъчно енергия и започвате работа в лошо настроение, много е вероятно вечерта да е също толкова неприятна и подтискаща за вас, колкото и сутринта. Затова вземете нещата в свои ръце. Изпълнявайте свои малки, сутрешни ритуали, които ще ви донесат спокойствие, ще ви заредят с енергия и ще ви помогнат да превръщате всеки ваш ден в нещо специално.

Закусвайте
Закуската е задължителна. Дали ще хапнете овесена каша, мюсли с плодове или едно твърдо сварено яйце и препечена филийка с масло си е ваша работа, но задължително закусвайте. Приготвянето на храната ви помага да се разсъните и да се настроите за предстоящия ден. Освен това си набавяте достатъчно енергия за първата половина на деня без да се тъпчете с вафли и бисквити. Това определено се отразява добре на общото ви здравословно състояние, а също и на килограмите ви.

Правете си фреш или пийте хладка вода с лимон
Хладката вода с лимон се пие на гладно. Тя ви помага да прочистите организма си, а лимонът ви дава витамин С. Фрешът от цитрусови плодве е добре да пиете след хранене. Можете да си правите всякакви други фрешове, разбира се. Важното е да зареждате организма си с пресни плодове и зеленчуци. А улисани в ежедневните задачи може и да забравите, ако го отлагате за по-късно.

Пийте черен чай
Задължително ви трябва кофеин, за да отворите очите си сутрин? Разбираме ви, но за това със сигурност не е необходимо да изпивате по 3 кафета до обяд. Пробвайте да редувате – един ден пийте чаша силен черен чай, на следващия – едно кафе. Сами ще усетите разликата. Чаят ви разбужда по много по-мек начин. Освен това ще пушите по-малко. Цигарите не вървят толкова с чай, колкото с кафе.

Направете си масаж под душа
Вярно, сутрин бързате, но все можете да отделите 2 минути за масаж, докато сте под душа. Изберете си душ гел със свеж, разбуждащ аромат, който хидратира кожата. Намажете тялото си с него и се масажирайте. Това ще помогне на кръвта ви да се раздвижи и определено ще се почувствате изпълнени с енергия и в отлична форма.

Как точно ще изглежда денят ни зависи от нас самите, от нашите нагласи и от грижите, които полагаме за себе си. Затова, постарайте се да направите деня си хубав от сутринта.

Прочетете още:
Натурални рецепти за повече енергия
Храни, полезни за мозъка

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top