Червилото

При толкова голям избор от марки и цветове червила е истинско предизвикателство да намерите най-подхо...

При толкова голям избор от марки и цветове червила е истинско предизвикателство да намерите най-подходящото за вас. Предлагаме ви преди да тръгнете по магазините да си припомните какво точно трябва да съобразите, за да намерите идеалното червило.

Добре подбраното червило оживява лицето ви, нанася се  за секунди и може да ви помогне да изглеждате невинна, фатална или просто свежа. Освен това според някои учени, жените по-рядко имат рак на устните именно, защото носят червило. Това не означава да спрете да мажете устата си със слънцезащитен крем, но все пак е добре да го знаете.

Не избирайте цвят червило спрямо снимките, които сте гледали напоследък в модните списания. Съобразете се изцяло с начина си на живот. Помислете в какви ситуации ще носите това червило. Когато сте на работа? Тогава не гледайте към вилетовото и бордото! Трябва ви червило за вечерта? Нямате работа при неутралните тонове. Освен ако не искате да подчертаете силно гримираните си очи.

Помислете и за цвета на кожата си. Когато кожата ви е в жълти полутонове, по-добре е да носите топъл цвят червило. Цвят на слива, тежко виненочервено – това са цветове, които отиват на дами с по-тъмна кожа. Светлокафяв, розов и оранжев – те са идеални за бяла кожа. Не, не сме забравили никого. Дамите, чиято кожа е с цвят на маслина, са най-красиви с кафеникаво червено червило или червило с цвят на стафида.

Размерът на устните също не е без значение. Ако са малко по-тънки от обичайното и искате да коригирате това, трябва да носите светли, а не тъмни цветове.

Всъщност най-лесно ще ви бъде, вместо да седите и да размишлявате с червило в ръка, да го пробвате. Сложете малко червило на едната си устна. Ако то е само с един или два тона по-различно от цвета на устните ви, значи е подходящо за вас. Разбира се, важно е този тест да се прави на максимално естествена светлина. В противен случай може да се изненадате, когато се приберете в къщи или излезете за първи път с новото червило.

Червилото е едно от страхотните оръжия на всяка дама. Убедете се, че сте избрала вашето добре.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top