Чай от борови връхчета

- вкусно и полезно

Чаят от борови връхчета е мек и сладък на вкус, затова е лесно да го пиете без да добавяте захар. Можете да го комбинирате със свежи листа от мента. Така се получава много приятно и освежаващо питие, изключително полезно за здравето.

В една чаша чай от борови връхчета има около 8 пъти повече витамин С отколкото в една чаша портокалов сок. Той ще ви помогне при:

Настинка

При настинки и проблеми с дихателните пътища, непременно пийте чай от борови връхчета. Той помага за отхрачването, действа сгряващо и подсилващо.

Склероза

Посъветвайте с лекаря си, сигурни сме, че ще ви препоръча да пиете чай от борови връхчета като съпътстващо лечение. Той действа благотворно при болести, които са свързани с мускулни атрофии и проблеми.

Чувствителен стомах

Приемайте по една чаша чай от борови връхчета по време на хранене. Това ще успокои чувствителния ви стомах и ще подобри храносмилането ви.

Умора и сънливост

Чаят от борови връхчета е добра алтернатива на кофеина. Ще ви помогне да събудите и ободрите, но по един доста по-мек и приятен начин от кафето.

Загуба на тегло

Ако искате да нормализирате теглото си, включете в диетата си чай от връхчета от бял бор. Той спомага за ефективната преработка на липидите и мазнините и ви дава усещане за ситост заради сладкия си вкус. Не разчитайте само на него. Чаят от връхчета на бял бор просто ще ви помогне да отслабнете по-ефективно, няма да направи чудеса с тялото ви, докато ядете чипс без да помръдвате от дивана.

За чиста и свежа кожа и за здрави нокти

Боровите връхчета са с високо съдържание на метилсулфонилметан ( MSM ) – естествената форма на сярата.

Единствените хора, за които чаят от борови връхчета е противопоказен, са бременните жени, защото той повишава риска от аборт.

Жените в менопауза, които пият чай от борови връхчета изглеждат по-свежи и се чувстват по-енергични от останалите.

Вярно е, този чай не може да замени традиционното лечение на нито една болест, но със сигурност облекчава някои симптоми и е полезен за общото ви състояние. Затова не се притеснявайте да си пийвате от него.

Прочетете още:

6 рецепти за борба с целулита
Екстракт от зелено кафе – помага ли при отслабване
Худия – ползи и вреди 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top