Храни, които мога да ям през нощта

- вижте ги

Златното правило за поддържане на стройна фигура – да не се хапва нищо след 18, 19, най-късно 20 часа – е доста трудно за спазване, ако си лягате по късна доба, в един – два например. Не упорствайте. Гладът ви пречи да заспите, а понякога изобщо не можете да устоите на изкушението, отваряте хладилника и изяждате повече храна отколкото ви е необходима. Вместо да се мъчите, по-добре научете какво можете да хапвате в късните часове, така че да не трупате излишни килограми.

Черен шоколад

Той е с по-ниско съдържание на захар от обикновения шоколад. Едно – две парченца черен шоколад понижават кръвното налягане, подобряват инсулиновата чувствителност и подобрява настроението.

Домашно приготвен крем от ягоди и банани

Рецептата е проста и бърза – пасирате ягоди и един банан, смесвате ги и разбърквате, докато станат на крем. После си хапвате. Не добавяте захар, мляко – нищо. И консумирате с мярка, разбира се.

http://www.dreamstime.com/stock-photography-father-son-raiding-fridge-drink-image55899692Кисело мляко или кисело мляко с пресни плодове

Е, не си взимайте от киселото мляко с най-висок процент масленост. Хапвайте го без захар и без да добавяте една – две бисквитки към него. Ако гладът ви е много силен и само мляко не ви помага, добавете към него пресни плодове – най-добре малини.

Топло прясно мляко с мед

То е класика – вероятно, когато сте били малки, майка ви е настоявала да го пиете вечер, ако сте били твърде развълнувани. Млякото и медът ви засищат, отпускат ви, карат ви да се успокоите и да заспите по-лесно.

Шам фъстък

Той трябва да се бели, затова се яде бавно. А бавното похапване ви помага да осъзнаете навреме, че вече сте се заситили и нямате нужда от повече храна.

Шам фъстъкът съдържа фолиева киселина, биотин, витамин В6, ненаситени мазнини, питателен е и бързо утолява глава.

Тиквени семки

Те са с високо съдържание на магнезий. Това ги прави много подходящи за късно похапване – помагат ви да се отпуснете и да се подготвите за сън. Освен това потушават желанието ви да ядете нещо дрено и солено, което иначе преборвате с чипс.

Бадеми

Те също съдържат много магнезий, освен това потискат апетита.

Замразени боровинки

Този плод с приятно киселичък вкус е толкова богат на витамин С, че по което и време на денонощието да похапвате от него, все е добре.

Хапвайте по малко от тези храни, дъвчете бавно и пийте вода. Така късното ядене няма да се отрази на фигурата ви.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top