Храни и подправки за ускоряване на метаболизма

Бърз метаболизъм? Как?

Хората с бавен метаболизъм трудно успяват да се преборят с излишните килограми. Ако и вие сте от тях и търсите средство за ускоряване на метаболизма, може би е добре да опитате с приема на определени храни и подправки. Те обикновено са термогенни и вие по принципн ги консумирате под една или друга форма, просто не в достатъчно количество.

Лют червен пипер

Той е със силен термогенен ефект – трае в продължение на няколко часа. Съдържа в себе си капсаицин, химикал, който генерира значително увеличение на скоростта на метаболизма чрез производство на топлинна енергия.

Лютият червен пипер стимулира бързото разграждане на въглехидратите след хранене и така помага за регулирането на кръвната захар и нивата на инсулина.

Женшен

Женшенът стимулира щитовидната жлеза и повишава метаболитната скорост.

Коприва

Освен противовъзпалителни копривата има и термогенни свойства, които стимулират метаболизма, причинявайки увеличение на функцията на щитовидната жлеза.

Зелен чай

Той съдържа много полифеноли и антиоксиданти, които помагат на тялото по-бързо да изгаря калориите. Освен това зеленият чай има лек термогенен ефект, който увеличава изразходването на енергия и калории.

Канела

Подобно на изброените по-горе, канелата също има термогенен ефект върху тялото и увеличава значително разхода на калории в следващите 3 до 4 часа след като я приемете.

Според някои изследвания приемането на канела като добавка помага на пациентите да поддържат глюкозния метаболизъм и да регулират производството на инсулин.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top