Храни и напитки

без глутен и лактоза
Храни и напитки без глутен и лактоза

Как да обогатите диетата си с храни и напитки без глутен и лактоза

Сред модерните болести на нашето време все по-масови стават алергиите и хранителните непоносимости. Въпреки че те са много различни , имат и нещо общо – причиняват ги храни – и по-точно характерни съставки в тях. Сред най-популярните причинители на алергии и хранителни непоносимости са съдържащите глутен (житни) и съдържащите лактоза (млечни). И съответно – най-сериозната част от лечението на алергиите и непоносимостите са диетите, които изключват тези храни.

Защо е трудно да следвате диета без глутен и без лактоза

Понеже и глутенът, и лактозата са съществени съставки на едни от най-широко застъпените в храненето групи продукти – житните и млечните храни, е много трудно да си осигурите меню, напълно чисто от тях. Те се срещат дори на най-неочаквани места – като в месни деликатеси и в доматено пюре. Затова следването на диетата никак не е лесно.

Все още чистите храни са недостатъчни. Да не говорим, че чистотата им от глутен и лактоза често е под въпрос – достатъчно е на същата производствена линия да се произвеждат и други изделия, за да се стигне до неволно замърсяване, което би могло да е критично за някого.

Като си даваме сметка за важността на проблема, се стараем постоянно да увеличаваме гамата артикули без глутен и лактоза, които ви предлагаме. Избираме продукти на признати производители, които гарантират чистотата на храните  и напитките  си. В селекцията ни широко застъпени са биосертифицираните, както и тези за вегани.

Какви типове храни ви предлагаме

Хляб

Предлагаме ви различни видове хляб, замесен от съставки без глутен и лактоза. Той е в основата на храненето, и ако не си го правите сами, ние ви предлагаме лесен начин да си го набавяте.

Миксове за домашни печива

Хранителната непоносимост или алергията още не значат, че трябва да се откажете от вкусотиите като палачинки, браунита и десерти, особено пък ако на диета са и децата ви. С прецизно разработените миксове бързо и с прекрасен резултат можете да ги приготвите вкъщи.

Брашна

Различните видове брашна ви позволяват да правите хляб, сладкиши и печива по свой вкус и да радвате всички у дома.

Бисквити, бишкоти, снаксове и крекери

Те са изработени от зърнени, бобови и семена – видове и сортове, които не съдържат глутен. Имат любими аромати и вкусове, използвани са много подправки и зеленчуци.

Зърнени закуски

Тук сме подбрали овесени каши, корнфлейкс, мюсли с плодове за питателна и вкусна закуска на цялото семейство.

Осигуряваме ви още чист растителен протеин и протеинови напитки.

Храни и напитки без глутен и лактоза

Какъв тип напитки ще откриете при нас

Хипотоничните спортни напитки са предназначени да поддържат водно-солевия баланс при и след физически натоварвания без риск от неразположения и неприятни преживявания.

Предлагаме ви още плодови и зеленчукови сокове и напитки от ядки и семена – оризови и овесени, с и от лешник, бадем и орехи, кашу, кокос. Те са подходящи както за директна консумация, така и за влагане в десерти, смутита и други рецепти.

Можете да поръчате още чай или ферментирали и газирани напитки с богато и полезно за здравето съдържание, без изкуствени добавки и пастьоризация.

Храненето при хранителни непоносимости и алергии поставя много проблеми. Позволете ни да ви помогнем в решаването на поне част от тях. Разгледайте селекцията от храни  и напитки  без глутен и лактоза, които ви предлагаме, и изберете подходящите за вас!

 

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top