Храни афродизиаци

- да подсилим сексуалната функция

Био храни – Афродизиаци и как натурално да подсилим сексуалната функция

Какво не знаем за храните афродизиаци?

Името на тази група храни всъщност произлиза от гръцката богиня на любовта и секса Афродита. Смята се, че имат положителен ефект върху либидото и сексуалното желание. Това предимно се дължи на антиоксидантите в тях, които подобряват кръвообращението. Някои от тях, като чилито, съдържат и компоненти, които засилват осезаемостта на тялото. Но все пак, много проучвания, смятат и че до голяма степен, свойствата на афродизиаците се дължат предимно на плацебо ефекта. Дори и това да е така, има причина от доста време вече хората да забелязват положителен ефект от афродизиаците.

Кои храни са добри афродизиаци?

Вероятно сте чували за някои от тези храни, които се смятат за най-популярните афродизиаци. Стридите, шоколадът, маката, смокините и аспержите са сред обичайните заподозрени. Вярва се, че тези храни могат да подобрят сексуалното желание, удоволствие и дори издръжливостта. Те имат ползотворен ефект над либидото, но не са и магическото хапче, което самостоятелно да ни дари всичко, което търсим. Има и няколко други неща, с които правилно да комбинираме афродизиаците за най-добър ефект от тях.

Все пак, за да бъдем сексуално активни, най-важното е да се чувстваме добре и да бъдем здрави. Затова по-важно от всичко друго е балансираната диета, която не разчита само на някои хранителни групи, а на правилната комбинация от всички. Средиземноморската диета се смята за много подходяща именно защото постига този баланс и също така съдържа добри афродизиаци като стридите, рибата, плодовете и някои подправки. За по-успешен и удовлетворяващ сексуален живот се препоръчва също да имаме здравословни и активни навици, да тренираме, да не прекаляваме с алкохол и т.н.

Предложения за натурални афродизиаци в месеца на любовта

Ако се чудим към кои от всички тези афродизиаци да прибегнем, и кои ще бъдат най-ефикасни и приятни, то можем да започнем със следните предложения:

Оризов шоколад с портокал и бадем
Какво по-подходящо от шоколад за Свети Валентин? А и за всеки друг ден, насладата от шоколада всеки от нас я е заслужил. Можем да разнообразим сладкото, което по принцип хапваме с този свеж шоколад с оризово мляко, портокали и бадем.

Мака на прах
Маката е известна и под името „натуралната Виагра на Перу“. Смята се, че повишава енергията, издържливостта, както и фертилността. Богата е на магнезий и фибри, на които се дължат тези свойства.

Смокини с бял шоколад
Този съблазнителен десерт комбинира два популярни афродизиака в неочаквано добра симбиоза от вкусове. Произведени са в България и определно могат само да подобрят една вечер.

Етерично масло от роза
Какъв по-добър начин да подобрим качеството на секса, от романтичния аромат на розата? Етеричното масло от това прекрасно цвете също носи ползи и е сред подценените афродизиаци.

Защо е важно да са био?

Съществуват множество фармацевтични продукти, съдържащи или обещаващи подобен ефект на този от афродизиаците. Често, за сметка на потенциално повишена ефективност, те идват и със странични ефекти, обаче. Някои от тях са изброени на етикета, а други може да се проявят чак след години. Както и с другите хранителни и козметични продукти, тенденцията към „био“ опциите не е просто поредната мода, а е едно информирано решение на хора, които искат да се погрижат за своето здраве и дълголетие.

Натуралните продукти и натуралните афродизиаци са безопасна опция, с която да останем сексуално активни по-дълго и да се насладим на времето със своята половинка без да се притесняваме от развитието на здравословни проблеми. Био продуктите се грижат за общото ни здраве и могат да повдигнат също и тонуса, да забавят стареенето и да подобрят психичното и емоционалното състояние.

Прочетете още:
Етерични масла – афродизиаци
Разпалете страстта с етерични композиции
Любовни храни – кои са те

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top