Хранителни добавки против депресия

Какви добавки за щастие да взимаме това лято?

Или какви добавки за щастие да взимаме това лято

Лятото – времето на отпуските, усмивките, приключенията, времето за влюбване и трупане на топли спомени за зимата – не сте вярвали, че то може да ви донесе твърде много стрес, напрежение, разочарования и лошо настроение. Но ето, че ви се случва. Разбира се, причините не са в сезона – имате много работа, неприятности у дома. Но допълнителен стрес може да идва именно и от факта, че е лято, че всички почиват и им се случват хубави неща, а вие трябва да работите, няма изгледи да пътувате и гаджето ви е зарязало преди няколко дни. Честно казано умението да се чувствате добре и това дали сте щастливи зависи най-вече от вас самите. Но понякога човек има нужда да си помогне. В този случай може да използвате хранителни добавки за щастие или супер храни, които повдигат настроението.

Какао на прах

Това е супер храна, която повишава нивото на серотонин в организма. Достатъчното наличие на серотонин пък предпазва от лошо настроение и не позволява на тялото ви да се подаде на стреса.

Какаото е и с високо съдържание на желязо, което също е важно за доброто настроение и прогонването на апатията.

Лукума на прах

Тя действа успокояващо и набавя на организма витамин В3, който намалява склонността към депресия. Богата е и на желязо. Припомнете си повече за полезните свойства на лукумата от статията по темата.

Редовното похапване на тези две супер храни използвайте като превантивна мярка. Ако тъгата, тревожността и депресивните състояния вече си ви уловили в хватката си, по-добре е да приемате хранителни добавки.

 Добавки за щастие

5-Хидрокситриптофан

Редовният прием на тази хранителна добавка подобрява настроението, намалява тревожността, помага при проблеми със съня. Препоръчва се за прием при силно психическо и умствено натоварване.

 

Natural Factors Stress-Relax

Сибирски женшен, златен корен, ашваганда, лавандула, златен корен – тази хранителна добавка е създадена изцяло на растителна основа. В състава й влизат билки, които имат успокояващо и тонизиращо действие. Подобрява настроението и определено има ефект при хора, страдащи от хроничен стрес.

Вярно е, че добавките са на растителна основа и едва ли ще ви навредят, но бъдете внимателни. Ако по принцип страдате от депресия, често имате паник атаки и пристъпи на тревожност или сте преминали скоро през травмиращо събитие, препоръчваме ви да се консултирате със специалист.

И помнете, най-сигурният начин да получите ежедневната си доза щастие е да се научите да се радвате на малките неща, да цените това, което имате, да се усмихвате и да обичате.

Прочетете още:

10 признака, че стресът ви идва в повече

Психическо и емоционално здраве – що е то и трябва ли да се грижим за него
Етерични масла за добър сън

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top