Хранене при тренировки в домашни условия

- съвети

Съвети за дами, които правят упражнения за поддръжка на фигурата у дома

Решила сте да правите упражнения за отслабване и оформяне на тялото у дома. Не искате да правите ясно изразени мускули и плочки. Искате да свалите някой и друг килограм, да стегнете отпуснатото си тяло, да намалите поне с малко обиколката на талията, ханша, корема, бедрата. Това е напълно възможно, ако сте достатъчно дисциплинирана и упорита. Ето и някои основни неща, които трябва да знаете преди да започнете.

Комбинирайте кардио с упражнения

Скачането на въже е кардио тренировка. Тя е чудесна идея за домашни условия, но съвсем не е достатъчна за отслабване и намаляване на обиколките. Комбинирайте я с упражнения. Може да намерите упражнения за корем, бедра, дупе, крака без тежести. Преди да започнете да ги правите вероятно ще ви се видят лесни. Но още на първото ще се учудите, как така ви е трудно да вдигнете собственото си тегло. Не се отказвайте. Работете упорито и се натоварвайте постепенно. Може да правите и упражнения с тежести. От това фигурата ви няма да заприлича на мъжка, не се притеснявайте.

 Домашна тренировка

Хранете се правилно

Не си мислете, че ако гладувате, ще отслабнете по-бързо и ще изглеждате добре. Хранете се три пъти на ден. Черпете се със сладкиши, тестени закуски и газирани напитки само по специални поводи. Не поглеждайте чипс и вафли. Хапвайте домашно приготвени гозби – варете, печете, задушавайте, избягвайте пърженото.

Задължително яжте преди тренировка. Иначе просто няма да имате сили за нея. Ще ви се вие свят и ще сте отпаднала. А не това е целта. Мюсли с мед и мляко или пълнозърнеста филийка със сирене ще ви свършат чудесна работа. Един час след като сте похапнала можете да започнете с упражненията. В случай, че нямате толкова време и ви се налага веднага да започнете, изпийте един фреш, хапнете плод или шепа сушени плодове.

Яжте и два часа след тренировка. Това ще ви помогне да си възстановите силите. Пълнозърнест хляб с пуешко филе, салата с риба тон, един банан за десерт са добра идея.

Вечеряйте рано. Не яжте след 19 часа. За вечеря се поглезете със зеленчуци на скара, ориз със зеленчуци, а ако не ви се приготвя нищо, хапнете една кофичка кисело мляко (нека не е с 3,6 или 4% масленост).

Пийте вода. Пийте по 2 литра вода на ден.

Домашна тренировка

Имайте предвид, че това са най-общи правила. Тепърва ще откривате кое е най-добро за вас и тялото ви като тренировка и меню. Не се притеснявайте да експериментирате. Не забравяйте само, че трябва да ядете разнообразна храна, да не гладувате и да постоянствате с тренировките. Успех!

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top