Хомеопатия и пролетни алергии

- няколко идеи

Опитвате всичко, за да се спасите от кошмарните пролетни алергии. А пробвали ли сте да се борите с нея с хомеопатични средства? Не? Консултирайте се със специалист хомеопат и приемайте редовно предписаните от него препарати. Това би трябвало да доведе до бързо облекчение и нормализиране на състоянието ви. Най-често препоръчваните хомеопатични средства за борба с пролетни алергии са:
Кромид лук (Allium Cepa)
Когато усещате парене в носа, кихате често и имате главоболие в задната част на главата или в областта на синусите, Allium Cepa е един от най-ефективните начини да се почувствате по-добре.
Арсеникум албум (Arsenicum Album)
Пролетна алергияСимптомите, при които се предписва са затруднено дишане, парене и сълзене на очите, усещане за опъване на кожата на лицето, воднист секрет от носа и тревожност.
Арсеникум Йодатум (Arsenicum Iodatum)
Предписва се най-често, когато алергията продължава вече дълго време, постоянно имате желание да кихате и страдате от възпаление и запушване на евстахиевите тръби.
Арундо (Arundo)
Усещате непрекъснат сърбеж над горната устна. Сърбят ви очите, ушите, ноздрите. Не можете да си намерите място. Кихате често и имате чувството, че сте загубили обнянието си. При тези симптоми най-вероятно ще ви предпишат Арундо.
Дулкамара (Dulcamara) или червено кучешко грозде
Това хомеопатично лекарство се препоръчва най-често на хора, които работят във влажни и студени помещения и алергичната реакция при тях протича с диария, болки в ставите и обилни, воднисти секрети от очите и носа.
Еуфразиа (Euphrasia) или очанка
Приема се при дразнене и парене в очите, както и когато от тях се отделя лепкав секрет. Препоръчва се и седене в помещение с приглушена светлина или пък съвсем на тъмно, колкото е възможно по-дълго.
Гелсемиум (Gelsemium)
Постонно кихнае и секрети от носа. Тежки клепачи и тъпа болка в главата и краката.
Гелсемиумът се изписва най-често при наличието на тези симптоми.
Има още много хомеопатични средства, които можете да приемате, за да се преборите с пролетната алергия. Препоръчваме ви да не ги прилагате сами, а да се консултирате с хомеопат. Така ще сте сигурни, че лекарството, което пиете, ще има желания ефект.
 
Прочетете още:
5 билки за течащ нос
Хомеопатия през лятото
Хомеопатия и бременност
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top