Хомеопатия и бременност

Промените, които настъпват в тялото и...

Промените, които настъпват в тялото и психиката на жената по време на бременността са огромни. Придружени са с много дискомфорт, нервни и физически неразположения. В същото време за бъдещата майка е важно да е максимално спокойна и здрава. За да не навреди на плода, тя не може да пие никакви алопатични лекарства. За сметка на това хомеопатичното лечение се препоръчва по време на бременност и в периода на кърменето. Хомеопатичните лекарства не съдържат химия и токсични вещества и са безопасни и за плода, и за майката.

Представяме ви най-често срещаните проблеми при бременните, както и най-препоръчваните за тях хомеопатични лекарства.

Анемия. По време на бременност обемът на кръвта в организма се увеличава с една трета. Жените могат да си набавят необходимото желязо като ядат тъмни, листни зеленчуци и червено месо или да пият Ферум Фосфорикум (Ferrum phosphoricum). Въпреки че е от железен фосфат, то не предизвиква запек или стомашно разстройство. Това е много важно, като се има предвид, че вторият най-често срещан проблем при бременните е запек.

Запек. Той се предизвиква от липсата на достатъчно фибри и вода, а по време на бременността нуждата от фибри и вода се увеличава. NuxVomica или Сепиа са възможни решения на проблема.

Хемороиди. След раждането някои жени имат проблеми със седалищната област и хемороидите. За тях се препоръчва Arnica или Calcarea Fluorica. Второто е особено подходящо за тези, при които хемороидите предизвикват сърбеж и болки в кръста.

Безсъние. Често се случва бременната жена да спи спокойно и дълбоко в началото на нощта и да се събуди, без да може да заспи повече, в ранните часове на сутринта. Причините са различни – физически или емоционални. Самакитка 30С (Aconite) успокоява нервното напрежение и възстановява здравия ви сън. Игнацията (Ignatia) помага срещу кошмари, действа отпускащо, ако сте твърде уморени и нервни, за да заспите.

Гадене. По време на първия триместър от бременността жените стават чувствителни към миризми и определени храни и често сутрин им се гади. При някои бременни, гаденето продължава по цял ден. Nux Vomica и Ipecac са лекарства, които помагат при гадене и раздразнителност. Жени, които са уплашени, твърде чувствителни или повръщат малко след като са пили вода, могат да приемат фосфор.

След като разполагате с първоначална информация, съветваме ви да се обърнете към добър хомеопат, с който да се консултирате и да не прилагате самолечение. Всеки случай е индивидуален и най-ефикасното лечение за вас може да се намери само след провеждане на хомеопатично интервю. Направете най-доброто за себе си, защото така правите най-доброто за вашето бебе.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top