Хомеопатични лекарства

- безопасeн прием

Независимо дали за първи път ще пиете хомеопатични лекарства или вече сте се убедили в ефективността им, препоръчваме ви да се запознаете с някои основни правила за безопасното им приемане.

1. Когато не сте се консултирали с лекар, а смятате да се справяте сами, избирайте хомеопатични лекарства с по-ниски потенции.

2. Обикновено хомеопатичните лекарства са под формата на хапчета – със сладка обвивка или на глобули и гранули от захароза и лактоза. Ако по някаква причина не бива да приемате дори малки количества от тези две вещества, вашето хомеопатично лекарство трябва да е течно. Тогава обаче в него вероятно ще се съдържа и алкохол. Ако не може да приемате и алкохол, то е задължително да потърсите добър хомеопат с опит, който да приготви вашето лекарство.

3. Мийте си ръцете преди да докосвате глобулите и гранулите, а най-добре е изобщо да не ги пипате. Възможно е по пръстите ви да е останало вещество, което влизайки в контакт с хомеопатичното лекарство, да елиминира действието му.

4. Препоръчително е да не употребявате ментол, големи количества кофеин, лайка. Не е добра идея да прекалявате с алкохола. Опитайте се да избягвате миризми като екалипт, пачули, силно ароматизиран сапун. Ако водата ви за уста е ментолова, сменете я, докато пиете хомеопатични лекарства. Същото се отнася и за пастата ви за зъби. Употребата на всички тези продукти може да прекрати действието на хомеопатичните лекарства.

 Хомеопатия

5. Приемайте лекарството си преди лягане, когато тялото вече е в покой. Ако трябва да го взимате по няколко пъти на ден, правете го половин час преди хранене или един час след него, като винаги си изплаквате устата предварително.

6. Наблюдавайте тялото си. Ако симптомите изчезнат, може да спрете приема на лекарството. Ако симптомите се променят, трябва да смените и лекарството.

7. Хомеопатичните лекарства не пречат на действието на традиционните лекарства. Обратното обаче е напълно възможно.

Хомеопатичните лекарства са без странични ефекти. Разбира се, ако са правилно назначени в подходящите дози. Затова ви препоръчваме да не ги прилагате сами, а винаги да се консултирате с хомеопат.

Прочетете още:

Хомеопатични лекарства

От хомеопатия не се пати

Хомеопатия и бременност

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top