Хомеопатична паста за зъби

- какво е различното

Сменяте пастата за зъби често. Експериментирате с марките и състава и ви се иска да опитате хомеопатична паста за зъби. Не се колебайте. Имате богат избор. Дори „Колгейт” стартираха своя хомеопатична серия.

Изберете си, използвайте една опаковка и наблюдавайте ефекта. Това е най-сигурният начин да решите дали този тип паста е полезна за вас или не.

 

Според производителите, които използват широка гама от билки, за този тип продукти, хомеопатичните пасти за зъби имат същия ефект като традиционните: борят се с натрупването на плака, освежават дъха и предотвратяване на заболяване на венците.

Хомеопатична паста за зъбиЗащо и кой тогава използва хомеопатична паста?

Обикновено това са хора, които не искат да употребяват продукти, тествани върху животни, природозащитници и потребители, чувствителни към някои съставки в традиционните пасти – най-вече оцветители и аромати.

Чести потребители на този тип пасти за зъби са и хората, които приемат хомеопатични лекарства. Причината е, че в тях не се съдържа мента, която обикновено влияе противопоказно на хомеопатичното лечение.

Много от билковите пасти за зъби, пуснати на пазара, са без флуорид. Доскоро стоматолозите твърдяха, че той е най-ефективният начин за борба с кариес. Напоследък обаче се чуват мнения против флуорида. Някои изследвания показват, че прекормените количества от него, могат да причинят флуороза при децата, т.е. петна върху зъбите.

Най-разумният вариант е да редувате хомеопатична паста за зъби с традиционна, която съдържа флуорид.

Билковите пасти за зъби все още не са изцяло клинично тествани, така че благотворното им влияние въху зъбите все още не е доказано. От друга страна, има достатъчно рецепти за домашно приготвена паста за зъби, както и много храни, които помагат за избелването и здравето на зъбите. Логично е хомеопатичните пасти да имат подобен ефект.

Сигурно е едно, няма да ви навреди да ги пробвате и да прецените сами.

 
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top