Хомеопатичен гайд за лятото

- няколко съвета

Готови сте за пътувания, забавления, приключения. Лятото е ваше! Много, много хубаво. Но за да сте във форма във всеки един момент, добре е да се подготвите и за най-честите летни оплаквания. Нямаме предвид да помъкнете цяла аптека със себе си. Хомеопатичните средства са далеч по-добре идея в случая.

И така – хомеопатичен гайд за справяне с най-характерните оплаквания и болести по време на летните пътувания:

Мехури по устните или херпес

Той се получава най-често при твърде дълго излагане на слънце. Не са особено болезнени, но определено чувствате дискомфорт. Вземете си крем с невен или тинктура от ехинация. Ако ви се появи херпес, мажете го с крема 3 – 4 пъти дневно или пийте тинктура, разтворена в малко вода, 3 пъти дневно след хранене.

Сърдечно-съдови проблеми

При много хора, при рязка смяна на климата или големи жеги, се появяват сърдечно-съдови проблеми. Най-честите оплаквания са нестабилно кръвно налягане, умора, световъртеж, главоболие, шум в ушите, сънливост, раздразнителност.

Какво можете да направите, ако това се случи на вас? Редувайте топли и студени душове сутрин. След това правете дихателни упражнения на открито – вдишвайте през носа и издишвайте през устата, така че да се чува съскащ шум.

Можете да взимате една чаена лъжичка цветен прашец веднъж дневно или да пиете лавандулови капки, разтворени във вода, преди хранене.

 

Бриония, рододендрон, гелсемиум също действат ефективно при главоболие, сърцебиене, ревматични болки и промени във времето. Най-добре е да се консултирате със специалист хомеопат преди да започнете да ги пиете. Сърдечно-съдовите проблеми са сериозно нещо и не бива да ги подценявате.

 Хомеопатия през лятото

Запек

Мудни черва и запек, дължащи се на хормонални промени по време на пътване в различни климатични зони, също са често срещан проблем. Страничните ефекти са неразположение, газове, лош дъх.

Най-ефективният начин да се справите с проблема да промените хранителния си режим и да включите в него много зеленчуци, плодове, ориз, картофи и пълнозърнести храни. Пийте също много чай и минерална вода.

Парче ябълка с малко мед върху него има леко слабително действие и ще ви помогне. Сироп от сливи и смокини 3 пъти дневно след хранене също ще окаже ефект.

 

Пътнически диария

Този проблем се появява най-често при хора, пътуващи в тропическите страни, но дори и да пътувате наблизо, пак не сте застраховани. Вземете превантивни мерки. Сутрин пийте чай или плодов сок с 1 капка масло от евкалипт. Вечер пийте сок или чай с 1 капка масло от чубрица.

Ухапвания и ужилвания от насекоми

Комари, пчели, оси – те са най-голямата лятна напаст. Ако не сте алергични, не е чак толкова страшно, но е добре да вземете превантивни мерки. Избягвайте употребата на твърде сладки парфюми, които привличат насекомите. Сложете малко евкалиптово масло в маслена лампа и изпаренията му ще ви предпазят от набезите на насекомите през вечерта и през нощта.

Уверени сме, че с малко подготовка ще прекарате лятото още по-добре. Очаквайте втора част на хомеопатичния гайд за лятото.

Прочетете още:

Как да облекча сърбежа при слънчево изгаряне

Етикетът на плажното масло 
Да пием ли витамини през лятото 
 
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top