Ходенето на море

- полезно за здравето

Знаете ли, че всъщност ходенето на море е наистина полезно за здравето. Нямаме предвид само, че си почивате от всички грижи и се зареждате с енергия. Ходенето на море подобрява здравето ви, буквално.

Ползи за здравето от морската вода

Отлично средство за лечение на акне

Натриевият хлорид, който се съдържа в морската вода, прочиства кожата ефикасно. За разлика от голяма част от козметичните продукти, които се препоръчват за борба с акнето, той не уврежда порите и не оставя белези.

Стимулира зарастването на порязвания и рани

Морската вода може и да щипе на раните ви, но ги почиства отлично и им помага да зарастнат по-бързо.

http://www.dreamstime.com/stock-photos-smiling-blonde-sitting-wooden-deck-chair-sea-using-tablet-sunny-day-image42531943

Прочиства носа

Достатъчно е да шмръкнете дори съвсем малко морска вода, ако носът ви е запушен и пълен, и ще се почувствате по-добре. Дори лекарите препоръчват прочистване на носните канали със солена вода.

Действа като естествен шампоан

Ако косата ви е мазна, то морската вода ще й се отрази добре. Ще премахне излишния себум, а също и натрупаните вредни вещества от балсам, спрей, лак за коса. Ако имате проблеми с пърхота, морската вода ще ви помогне да ги решите.

Помага ви да се поддържате във форма

Плуването гори много калории и ви помага да оформите мускулите на ръцете, раменете и краката.

Ползи за здравето от пясъка

Ексфолира кожата

Пясъкът е естествен ексфолиант, който прави стъпалата ви гладки и меки. Не ви препоръчваме да го използвате за лицето си, защото може да се окаже доста груб за него, но спокойно можете да ексфолирате ръцете, краката и тялото.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-running-legs-runner-jogging-beach-image29964627

Помага ви да се поддържате във форма

Може да правите сутрешен или вечерен джогинг на плажа или просто да се разхождате по него редовно. Пясъкът затруднява движенията ви и ви помага да изгорите до 50% повече калории отколкото при джогинг или разходка по обикновен терен.

Ползи за здравето от слънцето и топлината

Тялото се зарежда с витамин D

Хората, които страдат от липса на витамин D, са предразположени към депресии. Половин час излагане на слънце на ден решава проблема. Наличието на достатъчни количества от този витамин намаляват и риска от сърдечни атаки, Алцхаймер и остеопороза.

Ползи за здравето от хапването на морски дарове

Редовното ядене на пресни морски дарове и риба ви поддържа в отлично здраве. Те намаляват холестерола и риска от сърдечно-съдови заболявания; стимулират мозъчната дейност, подобряват паметта и оказват благотворно влияение върху зрението.

Както разбирате, ходенето на море си е направо задължително. Затова пускайте си отпуска, стягайте багажа и заминавайте. Какво по-хубаво от това мечтаната морска почивка да е един от най-добрите начини да се поддържате в добро здраве?

Прочетете още:

Маска за сън – да я използвам или не

Пълноценен сън след стресов ден
Упражнения и стрес

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top