Хлорела

- ползи за здравето. Хлорела е вид водорасло, което вирее в сладки води.

Хлорела е вид водорасло, което вирее в сладки води. Всички негови части се използват за производство на хранителни добавки и лекарства. Голяма част от лекарите смятат, че приемът му се отразява добре на здравето.

Водораслото е добър източник на протеини, мазнини и въглехидрати. Доставя на организма и доста голямо количество фибри, хлорофил, витамини и минерали.

В Европа и Америка неговите лечебни свойства все още се изследват, но в Азия хлорела се използва като храна и хранителна добавка от дълги години.

В състава на водораслото влизат витамин B -12, В – 1 , В – 2 , фолиева киселина и витамините С и К. То се препоръчва най-вече заради антиоксидантните си свойства. Доказано е, че приемът на хлорела помага на организма да изхвърли токсините. Действа като защита срещу оловото и живака, увеличава броя на белите кръвни телца и забавя процеса на стареене.

 Chlorella

Някои лекари го препоръчват за подобряване на храносмилането и като добавка към лечението на язви, кожни язви и обриви, причинени от лъчетерапия.

Документирани са различни случаи, при които екстракт от водораслото има превъзходен ефект, например намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания при болни от диабет. Регистрирани са и единични случаи на странични ефекти. Като цяло специалистите твърдят, че при прием на хлорела такива няма.

Водоралото нашумява все повече като една от новите супер храни. Неговите способности да пречиства организма наистина са забележителни. И все пак е добре да не разчитате само на него при лечение на сериозни заболявания, както и да се консултирате с лекар преди да започнете да го пиете.

Действайте разумно и правете информиран избор – това е най-сигурния начин да се чувствате в отлична форма.

Прочетете още:

Спирулина

Супер храни като хранителни добавки 
Видове супер храни 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top