Хитрини за лятна свежест

- вижте ги

Топло ви е, потите се, непрекъснато се чувствате мръсни, лепкави и неособено привлекателни. Това пък се отразява на настроението и самочувствието ви, което пък веднага променя поведението и желанията ви. Не си създавайте излишни проблеми – лятото е време за радост, усмивки и блажено мързелуване. С няколко лесни за изпълнение трика ще се чувствате свежи и готови за действие или щастливо бездействие по всяко време на деня.

Носете си винаги вода или ментов чай

Глътка вода, когато започнете да се чувствате зле, ще ви върне настроението и тонуса. Малък термос с топъл ментов чай също върши работа. Да, правилно чухте. Топлата напитка в топлото време помага на тялото ви да се охлади по-бързо. Ментата пък действа освежаващо по принцип. Избягвайте кафе и напитки с високо съдържание на кофеин – те действат дехидратиращо.

Хапвайте краставици, диня и пикантни храни

Пикантните храни имат охлаждащо действие. Динята и краставиците действат освежаващо и хидратиращо. Хапвайте си от тях на воля. Избгявайте тежките храни, наблегнете на риба, зеленчуци, бяло месо и плодове, повече плодове. Подобна диета ще се отрази добре и на фигурата, и на тонуса ви.

 освежаване

Направете си охлаждащ спрей

Смесете 1 част масло от чаено дърво с 8 части вода, сложе течността в шишенце с пулверизатор и я оставете в хладилника на офиса или в хладилната чанта, с която сте на плажа. Когато ви стане много топло, изваждайте го и пръскайте лицето си. Действа освежаващо и успокоява зачервената и раздразнена кожа. Охлаждащият спрей не позволява на порите ви да се разширяват от топлината и има благотворен ефект върху акнето.

Разхлаждащ компрес

Намокрете кърпа за лице със студена вода, увийте я във фолио и я оставете в хладилника. След 5 минути разхлаждащият компрес ще е готов.

Освежавайте със студена вода важни за тялото ви точки

В офиса няма как да си вземете душ. Затова пък можете да държите китките си под струя студена вода и да намокрите сгъвките на лактите и колената. Това ще ви освежи мигновено. Измийте със студена вода още челото и шията си и намокрете местенцата зад ушите.

Мийте си зъбите след всяко хранене и след като сте пили кафе

Не само е здравословно, но и ви помага да се чувствате по-добре.

освежаване

Масажирайте се с ментово масло

Масажирайте първо слепоочията и дланите си. После измийте ръцето си и масажирайте скалпа. Това ще стимулира кръвообращението и ще ви върне тонуса.

Оставете тежките задачи за ранните сутрешни часове или късния следобед. По време на най-голямата жега стойте на сянка, пийте вода, ползвайте слънцезащитен крем и си почивайте.

Прочетете още:

3 съвета за грима през лятото

Мазната кожа през лятото
Как морската вода влияе на косата

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top