Хималайска сол

- много по-добре от морската сол

Тя се добива от планина, наречена Солната верига, която се намира в подножието на Хималаите. Хималайската сол е на милион години, абосолютно чиста и недокосната от токсините и замърсителите, които проникват в морската сол.

Според различни проучвания хималайската сол съдържа 84 минерали и елементи, които са открити и в човешкото тяло. Най-важните от тях са калий, магнезий, фосфор, калций и желязо. Всъщност високото съдържание на желязо в нея е причина за розовия й цвят.

 За сравнение, в природата, традиционната готварска сол има в състава си основно натриев хлорид – 97,5% и 2,5% йод, абсорбенти и захар. Преди да стигне до магазина, тя минава през обработка, която отстранява всички полезни вещества и практически подправяте ястията си с натриев хлорид. Когато е в по-големи дози, тялото възприема натриевия хлорид като токсичен елемент и не може да го усвои. Това води до възпаление на тъканите, задържане на вода и високо кръвно налягане.

За всеки грам готварска сол, който тялото ви не може да усвои, то използва двадесет пъти повече вода, отколкото има в една клетка, за да го неутрализира. И това спомага за появата на целулит, за проблеми със ставите, бъбреците и жлъчния мехур.

Когато консумирате хималайска сол, тя контролира нивото на вода в организма и се грижи за постоянния рН баланс в клетките, включително и в мозъчните. Действието й помага за намаляване на общите признаци на стареене, стабилизира кръвната захар и стимулира увеличаването на капацитета за усвояване на хранителните елементи в чревния тракт.

Ако имате проблеми със синусите, непременно заменете традиционната готварска сол с хималайска.

Хората с мускулни спазми и проблеми с костите и ставите също бързо ще оценят благотворния й ефект.

Като цяло хималайската сол има укрепващ ефект върху здравето ви и за разлика от готварската, не е причина за целулит.

Затова ви препоръчваме да я опитате. Промяната на хранителните навици е бавна и трудна, но пък всеки очевиден резултат ви стимулира да продължите да се грижите за здравето си.

Прочетете още:

6 екзотични храни за страхотна кожа 
Папая  
Полезните свойства на клена и кленовия сироп 

Проверете какво ви предлага дрогерия Be Fit: СПЕЦИАЛНИ СОЛ И ЗАХАР

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top