Фон дьо тен

Как да го изберем? Фон дьо тенът е коварно нещо. Ако не го изберете правилно, може да се окаже , че вместо да изглеждате ...

Фон дьо тенът е коварно нещо. Ако не го изберете правилно, може да се окаже, че вместо да изглеждате с перфектна кожа, се разхождате из града с клоунска маска. А и не е никак практично, неудачно избрани цветове фон дьо тен да заемат място на тоалетката ви. За да не стават грешки, ви предлагаме няколко съвета как да си изберете подходящия.

Определете какъв тип е вашата кожа – мазна, суха, нормална или комбинирана.

Фон дьо тен на минерална основа е подходящ за всички типове кожа, включително и за чувствителна.

 В случай, че кожата ви е суха, търсете фон дьо тен, на чийто етикет пише „хидратиращ” или „богат на влага”.

Дори и да не харесвате тена си, не се опитвайте да го изсветлявате или потъмнявате много с помощта на фон дьо тен. Ефектът няма да е добър. По-разумно е да се възползвате от това, с което разполагате. Изберете си нюанс, който е максимум тон или два по-светъл от тена ви. Така ще постигнете блестящ и сияен вид.

Пробвайте фон дьо тен на жълта основа. Той обикновено стои най-естествено независимо какъв е тенът ви. Ако кожата ви е много светла, пробвайте фон дьо тен на розова основа. Всички останали обикновено само оцветяват кожата без да прикриват несъвършенствата й.

Помислете дали ви трябва фон дьо тен само за някои по-румени области или за цялото лице. Според това какви са нуждите ви ще изберете и вида фон дьо тен. За деликатната зона около очите са по-подходящи кремообразни продукти, а за останалата част от лицето по-сухи.

 Лятото наближава, затова може би е разумно да си купите два фон дьо тена с различни нюанси – единият задължително по-тъмен.

Тествайте продукта върху ръката си. След като го нанесете той просто би трябвало да се слее с цвета на кожата ви. Попитайте в дрогерията не предлагат ли тестери, от които можете да сложите на лицето си и да видите как точно ще изглеждате.

 Препоръчително е да се огледате на естествена светлина преди да купите фон дьо тена.

 Избирайте внимателно и не се страхувайте да питате в магазина. Там има консултанти, които винаги ще ви се притекат на помощ.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top