Фон дьо тен за пролетта

Как да го избера

Пролет е и въпреки че слънчевите дни закъсняха, скоро кожата на лицето ви ще започне да потъмнява. Време е да смените зимния си фон дьо тен с един – максимум два – тона по-тъмен. Да се избере правилната основа е трудно по принцип. Следвайте едно просто правило и няма да сбъркате.

Избирайте цвета на фон дьо тена според цвета на вените си

 

Сини вени

Погледнете вътрешната страна на китката си. Какъв цвят са вените ви? Сините вени подсказват, че сте с бледа кожа. Тя се зачервява лесно и изгаряте бързо. Затова е добре да ползвате основа с по-розови, червени или сини отенъци.

Зелени вени

Те подсказват, че кожата ви е по-тъмна и не почервенявате, не изгаряте, а директно потъмнявате. Използвайте фон дьо тен на златиста или жълта основа.

 Пудра

Сини и зелени вени

Дамите с неутрален тен имат и сини и зелени вени. Кожата им почервенява или потъмнява според грижите, които полагат за нея с появата на първите по-силни слънчеви лъчи. Те са истински щастливки, защото могат да ползват всеки вид фон дьо тен.

В случай, че сте избрали правилно своя фон дьо тен за зимата, просто започнете да ползвате една идея по-тъмен през пролетта. Разбира се, първо се възползвайте от тестера в магазина и все пак изпробвайте как ще ви стои този по-тъмен нюанс.

Много често през пролетта проблем е, че лицето е по-тъмно от шията и ако не нанесете добре фон дьо тена, между тях се появява доста забележима граница. Не пропускайте да се погледнете в огледалото и да проверите справили ли сте се с този проблем преди да излезете от къщи.

Прочетете повече:

Фон дьо тен – как да го избера

Как да избера сенки за очи
Как да определим кой цвят боя е подходящ за нас

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top