Уред за затопляне на бебешка храна

- необходимост или?

Сигурни сме, че имате дълъг списък с неща, които трябва да купите преди вашето бебче да дойде на бял свят. Домът ви все повече отеснява, портфейлът ви изтънява, а трябва да се направят още толкова неща. Знаем, че искате най-доброто за вашето дете, но ви съветваме да преразгледате списъка и да помислите – наистина ли ви трябват всички тези неща. Покупката на уред за затопляне на бебешка храна например можете спокойно да я отложите във времето. Вероятността да стигнете до извода, че ви е напълно излишен също е голяма. Всичко зависи от това дали ще имате достатъчно кърма, както и от начина ви на живот.

Ако имате достатъчно кърма, до шестия месец на бебето уред за затопляне на бебешка храна категорично няма да ви трябва. Дори мъникът да пие вода, тя трябва да е със стайна температура, така че е достатъчно да я преварите и да я оставите в кухнята да изстине.

уред за затоплянеАко храните бебо с адаптирано мляко, уредът за затопляне на храна, ще ви е полезен, защото винаги ще имате на разположение вода с необходимата температура. От друга страна, за целта спокойно можете да използвате микровълновата печка.

Когато започнете да давате на детето си пюрета, сок, кашички, те също трябва да се подгряват. Алтернативите са: подгряване на парна баня, в микровълновата или с уред за затопляне на бебешка храна.

Според производителите на тези уреди, те са по-добър вариант от микровълновите, защото разпределят топлината равномерно и няма опасност детето ви да се опари. Уредите на повечето марки подгряват храната за 3 – 4 минути. Някои модели могат да работят непрекъснато, за да поддържат водата, сока, млякото, пюрето с определена температура. Спокойно можете да ги използвате с шишетата и чашите, които вече имате. Уредите за затопляне на бебешка храна са съвместими с всички стандартни шишета.

Ако сте от тези майки, които предпочитат да разхождат детето в близкия парк и да си стоят повече в къщи, покупката на един такъв уред е по-скоро глезотия. Вярно, улеснява ви, но спокойно можете да се справите и без него.

Ако пътувате често заедно с детето си, то уредът за затопляне на бебешка храна е истински необходим за вас.

Не бързайте с покупката, помислете си, преценете. Разбира се, най-важното е да ви е удобно, защото грижите за малкия човек понякога могат да са много изтощителни, но и балансът на семейния бюджет не е за пренебрегване.

Прочетете още:

Бебешки инхалатор 

Бебешки и детски термометър – как да изберем 
Готови ли сте за идването на бебето 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top