Уреди против комари

и други насекоми

Знаете, че най-важното на този свят е любовта, но обичта на комарите и всякакъв вид насекоми към вас и дома ви определено ви идва в повече. Проблемът е, че не искате да използвате репеленти и да мажете себе си и близките си с препарати против насекоми, които – чували сте – съдържат всякакви вредни вещества. Помислете тогава за уреди, които държат нахалните насекоми далеч от вас.

Вижте кои са най-често използваните и преценете дали някой от тях няма да ви е от полза.

Електрически изпарител против комари

Обикновено се предлага с 10 броя таблетки или с течен пълнител. Не е нужно да купувате всеки път ново устройство, достатъчно е да го зареждате редовно с консумативи. Добрите марки електрически изпарители против комари са ефективни, безшумни, нямат мирис и не са вредни за здравето ви.

Преносим електрически изпарител против комари

Ако искате да сте защитени от миниатюрните натрапници по време на почивката си на палатка, то това е вашият уред. Ако обичате да ходите за риба, също. Обикновено се продава с една таблетка и батерии. Четете указанията на опаковката, там задължително е указано колко часа издържат батериите и колко често трябва да се сменя таблетката.

 Уреди против комари

Пръчици против комари

Обхватът им на действие обикновено е около 15 кв. м. и са ефективни около 3 часа. Подходящи са за балкона или за малка градина. Ако сте с голяма шумна компания, в която децата тичат из къмпинга или целия двор, пръчиците няма да ви свършат работа.

Гривна против комари за възрастни и деца

Ако искате да си осигурите лична защита, а не да се ограничавате до едно малко пространство, в което комарите не могат да пристъпят, най-добре е да носите гривна.

Какво представлява тя? Изработена е от силикон и е пълна с етерично масло от лимонена трева. Ароматът му отблъсква комарите и другите насекоми, но е безвреден за хората. Направена е така, че да можете да регулирате нивото на защита. Дължината й също е регулируема, за да ви е удобно да я носите. Действа около 3 – 4 седмици. Единственият страничен ефект, който може да получите е алергия към маслото от лимонена трева. В този случай само сваляте гривната и се мажете с алергозан. Производителите препоръчват гривните против комари за деца да се носят на глезена.

Помислете в кои случаи най-често ви трябва защита от попълзновенията на насекомите и изберете някои от предлаганите уреди. Или пък проверете как можете да се предпазите от ухапвания и ужилвания с помощта на етерични масла.

Прочетете още:

Хомеопатия през лятото 

Кои етерични масла са подходящи за лятото

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top