Уреди против комари

- виж повече

Миналото лято ви подсказахме какви са възможностите за спасение от комарите, ако не искате да се мажете с репелент и нямате етерични масла и билки против тези гадинки под ръка. Днес ще ви представим още няколко варианта за борба с комарите, които са подходящи за открити пространства, а някои от тях и за закрити помещения.

Спирали против комари

Обикновено в една опаковка има 10 броя спирали, зависи все пак от марката на продукта. Те са подходящи за употреба на открито – в градината, на къмпинг, по време на пикник, на балкона или на терасата. Ако площта, която искате да защитите е голяма, то ще трябва да използвате повече спирали против комари. Когато децата ви играят на мини футбол, докато вие си бъбрите и пийвате по едно на някоя поляна например.

Спиралите са напоени с инсектицид. Трябва да извадите една, да я поставите на металната подпора, която ще намерите в опаковката и да я запалите от единия край. Разпалете я добре и след това оставете накрайника да изтлее. Пушека, който ще започне да се вие от спиралата е с репелентно действие, траещо няколко часа.

Не използвайте в затворени помещения. На открито пушекът е безвреден за здравето ви. Постоянното му вдишване, когато сте в затворено помещение, ще ви навлече проблеми.

Вземете със себе си спирали против комари, когато тръгвате за вилата или за морето. Те не заемат много място, ефективни са без да вредят на здравето ви и са на отлична цена.

Фенер против комари + пълнител

Действа ефективно върху сравнително малка площ – до 20 кв. м. Подходящ е за балкони и тераси. Бихте могли да го използвате и докато хапвате в градинската беседка. Фенерът изглежда добре и ще допринесе за уютната атмосфера. В него се слага свещ, а в горната му част – пълнител. В него са веществата, които отблъскват комарите и останалите насекоми. Действието на един пълнител трае около 6 часа (приблизително за толкова време изгаря и една свещ).

Не използвайте вашия фенер против комари в закрити пространства. Оставете го на терасата. Ако пътувате и не сте със собствен автомобил, по-добре купете спирали против комари. По-леки са и заемат по-малко място.

Инсектицидна лампа против насекоми

Основните й предимства пред по-горните два начина за предпазване от комари са две: подходяща е и за закрити, и за открити пространства (действа ефективно на площ от 30 кв. м) и не се налага да й купувате консумативи. Недостатъкът й е, че винаги трябва да е включена в тока. Освен това е по-обемна и също не е особено подходяща за пътувания. За къмпинг пък съвсем.

Припомнете си какви уреди против комари ви предложихме миналата година. Така ще имате по-голям избор. Не пропускайте да разберете и кои етерични масла действат като репелент.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top