Удължаване на мигли

- виж повече

Ако от всички средства за гримиране, имате право да ползвате само едно, кое ще е то? Сигурни сме, че повечето жени ще отговорят „Спиралата за мигли“. А доста от тях ще се откажат и от нея за сметка на екстеншъните за мигли.

Какво представлява удължаването на мигли

Удължаването на мигли косъм по косъм и със снопчета са двете техники, по които залитат все повече дами. Добавяните мигли са синтетични, от коприна или от норка. Прикрепват се с лепило към основата на естествените мигли и траят 3 – 4 седмици, след което имат нужда от обновяване.

Поставянето им отнема обикновено около 2 часа, процедурата по обновяването им е по-кратка.

Как се отразява удължаването на естествените ви мигли

Ако се прави с качествени материали и според всички правила и изисквания за хигиена, то не би трябвало да навреди на вашите естествени мигли. Те остават хидратирани, подхранвани и запазват еластичността си.

Можете да се откажете от екстеншъните по всяко време, но е добре да ги свали специалистът, който ги е поставял, не пробвайте сама.

 удължаването на мигли

Може ли процедурата да навреди на очите ви

Има вероятност използваното лепило да предизвика алергична реакция или инфекция. В случай на парене, щипане, сълзене на окото или зачервяване е добре веднага да потърсите лекар.

Ако често имате конюнктивит, по-добре не се и замисляйте за удължаване на миглите.

За да не излагате здравето си на риск, поверявайте поставянето на екстеншъни на доказани специалисти, с опит, които работят в големи салони за разкрасяване, с добро реноме.

Какви грижи се полагат за вече удължените мигли

Спазвайте инструкциите, които сте получили при слагането им и избягвайте да ги мокрите и пипате. Не ползвайте тампони или памук за махане на грим, защото част от тях може да остане по миглите ви. Забравете за тежките кремове. Почиствайте грима от очите си с гел или лосион и кърпичка.

Ако искате да запазите удължените си мигли по-дълго време, не ги мокрете често. Под душа плакнете косата си с наведена назад глава, така че колкото се може по-малко вода да влиза в очите ви.

И все пак – да си удължа ли миглите или не

Знаете отговора – решението е индивидуално. Вярно е, че с годините естествените ви мигли оредяват, избеляват, губят еластичността си. Но ако полагате за тях достатъчно грижи – не ги тормозите непрекъснато със спирала или поне ползвате възможно най-качествената и ги подхранвате, ще ги запазите в добро състояние максимално дълго.

Ако пък самочувствието ви страда неимоверно и наистина сте останала със съвсем малко мигли – възползвайте се от процедурата. Само внимавайте при кого я правите и искайте да ви покажат сертификат за качество и безвредност на използваните материали.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top