Тенденции при грима

за 2024 година
Тенденции в грима 2024

Тенденциите при грима са доста демократични и дават възможност за избор съобразно повода, индивидуалността ви, предпочитанията и настроението ви. Те връхлетяват и отминават все по-бързо и често се повлияват от модата през отминалите години. Казаното важи напълно за грима през тази – 2024 – година. И все пак, ако трябва най-впечатляващото за нея да се сведе до една дума, тя вероятно би била „блясък“.

Тенденцията за блестяща озарена кожа

Специалистите я наричат още „стъклена“ – прозрачният ѝ блясък изглежда луксозно и скъпо. Пудрите и фон дьо тените отстъпват и ги заместват тонирани овлажнители, които наистина я оживяват, и коректор там, където е необходимо. Блясъкът се съчетава добре с розово и лилаво. Комбинирани с матова кожа, те наистина заблестяват.

Завръщащият се хайлайтър също очертава гореща тенденция. Нанасяйте го върху скулите за бляскава, подчертана визия, също и точно под веждите за допълнителна озареност на окото.

Добавянето на фин блясък към всеки грим му придава празничност, прави го по-впечатляващ и забавен. Същевременно той е изявление за грижа, самоувереност и елегантност.

Прасковен руж

Страните изглеждат зачервени като от студ – много младежки и много естествени. Прасковеният руж, съчетан с меки бронзови  тонове и матово розово червило, освежава лицето, кара го да сияе отвътре.

В същото време е актуална тенденцията на така наречения „драпиращ руж“ – вариант, в който ружът дръзко се поставя и по слепоочията, придавайки ви драматичен вид. В някои случаи се нанася леко и върху носа.

Магични очи

През тази година – особено при грима за празнични случаи – тенденцията е към тъмни матово опушени очи. Смелата графична очна линия с крило създава динамичен, жив поглед. Пищността се постига със спирали за обем , но и с изкуствени мигли. При специални поводи блясъкът от грима не е достатъчен. Около очите сияят кристали, превръщайки ги във вълнуващи, магични, хиперизразителни.

За ежедневието сенките са пастелни, много харесвани са хладните нюанси върху клепачите – синьо, зелено, розово, кафяво.

Сини сенки

Сините сенки за очи са възраждаща се тенденция. Те напомнят естетиката от края на 70-те и началото на 80-те. Водят след себе си зелени тонове и цвят „слива“ в различни нюанси. Цветовете се използват и за изтегляне на графични очни линии. Пробвайте и ще видите как цветният подтон подчертава очите ви по неподозиран начин.

Цветна спирала

Черното и кафявото се допълват със синьо, зелено, лилаво. Неочакваният цвят придава допълнителна изразителност на очите и ги превръща в магнетичен център на лицето.

Естествени вежди

Ако си мислите, че заявилите се през 2023 година тънки вежди запазват позиция и тази година, грешите. Добре поддържаните, красиви естествени вежди продължават да са на върха. Можете да ги подсилите с боя.

Примамливи устни

Една от най-изразените тенденции при устните тази година е липсата на рязък, отчетлив контур. Това им придава по-небрежна, естествена визия. Обичайно тя върви с матово червило. Постига се с така нареченият градиентен ефект – по-тъмен нюанс в центъра им и постепенното му избледняване към ръбовете. Нанесете червилото в центъра на устните и разнесете навън с мека четка или с пръсти. После омекотете с памуче до чиста кожа.

Разбира се, ако предпочитате прецизно очертаните с молив ръбове и се харесвате повече с тях, продължавайте да го правите. „Омбре устните“ от 90-те са с подчертана естествена форма, изглеждат по-пълни и по-впечатляващи.

Друга възродена тенденция в грима е употребата на гланц. От тониран гланц  до червила с наситен блясък  – блестящите устни се превръщат в привлекателен център на една интригуваща визия.

Наситено червените устни са смели, секси, властни – като крак в обувка с висок ток. Тенденцията създава леко ретро привкус. Нанесете покритие с много блясък върху тях и ще бъдете сред най-модерно гримираните дами!

Тенденции в грима 2024

Продължават да са актуални и устните в стил „вампирски грим“ с тъмни до черни червила.

Друга силна тенденция е монохромността – грим в една цветова палитра, за предпочитане в по-неутрални тонове, като през 90-те на миналия век. Да речем – матово кафяво и земни нюанси за очите и кремавокафяви или червеникава охра за устните  – чудесна визия за ежедневието. Сменете ги с по-дълбоки и по-тъмни тонове на бордо палитрата за вечерта. И понеже все пак сме 2024-та, добавете фини бляскави нотки.

Ако вие сте от поколението Z и ви предстои бал, вероятно имате по-свободно отношение към грима. Предпочитате го по-несъвършен, но по-ясно изразяващ емоциите ви. Гледате на него като на начин за себеизразяване и не сте склонни да следвате утвърдени тенденции и предписания за външния си вид.

Изберете грим, който ви допада и с който се чувствате комфортно. Съобразете го с тоалета си. Ако не сте много умела с четчиците, изберете професионален гримьор и задължително направете пробен грим. Няколко часа преди празника ще е късно за кардинални поправки, ако нещо се обърка.

Прочетете още:
Основа за грим – необходима ли ви е?
Хайлайтър – какво е това и за какво се употребява?
Контурите на лицето – имат ли нужда от подчертаване?

 

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top