Тенденции в грима

за 2020

2020 преполови под знака на пандемията и социалната дистанция. Не е точно типичното време за грим и разкрасяване, но това не значи, че дамите са спрели да се стремят към впечатляваща визия и че макиажът е забравен.

Кои са определящите тенденции в грима за 2020?

  • Поради задължителното носене на маски, акцентите в макиажа се пренасят към горната част на лицето – скулите, очите, веждите.
  • Макиажът е атрактивен, с много цвят и изразителност, с много блясък и предизвикателно нестандартен.
  • Връщането към 80те и 60те на миналия век е сред най-забележимите тенденции.

Тенденции в гримирането на очите

Очната линия – класика и модерност

Очната линия придава на грима тежест и изисканост и оформя така нареченото котешко око. Вероятно споменаването ѝ предизвиква у повечето хора представа за екстравагантен макиаж, за плътно очертаните с черно очи на жената вамп, но и за висше майсторство при изпълнението ѝ. През 2020 тя е особено демократична – позволени са различни форми, различна дебелина, различни цветове, дори различно място на нанасяне.

Много шик е бялата очна линия. Но ако ви е на сърце, може да е розова, жълта, оранжева, зелена, синя, неонова. И освен това може да е плаваща. Ще рече – да я нарисувате високо – в  или над гънката на клепача. Можете да я изпълните и със сребрист блясък.

Тенденции при сенките

Като започнете от неоновите петънца във вътрешното ъгълче на очите, минете през многоцветно нарисуваните клепачи и стигнете до класическия опушен грим, но с добавен блясък – на мода е всичко. Колкото по-цветно и дръзко – толкова по-добре – дори ако двата клепача са в различни цветове или пък сенките са заменени с блясък.

Еднакво интересен е акварелният, неоновият и графичният макиаж.

Цветни мигли

Те отново са актуални и могат да са във всеки цвят. Особено ефектни са, когато са тон в тон със сенките – примерно розови или сини.

Бляскави украшения за очи

Специалните накити обикновено се поставят в гънката над клепача или над очната линия, но можете да ги поставите под долния клепач или във външния ъгъл.

Веждите

Продължава тенденцията на дебелите и плътни вежди. Създават впечатление за пухкави, по-скоро за разрошени. За постигне и поддържане на този ефект се предлага специална козметика – гелове, помади, моливи.

Много руж

Ружът е бляскав, с ясно изразен цвят. От скулата се издига нагоре и се слива със сенките. Понякога отива и над слепоочието към веждите. Надолу се спуска към бузите. Лицето е обляно с блясък, сякаш го огрява слънцето.

Устните

При тях най-много личи намесата на пандемията в макиажните тенденции. Те са пастелни, с естествен и свеж вид за ежедневието – обикновено скрити зад маската. За тържествени случаи и вечерен грим са плътни, с наситени, интензивни цветове – далече не само в червено-розовата гама.

Хибридните продукти за грим

Това са продукти на декоративната козметика, но освен пигментиращи и стилизиращи съставки, съдържат вещества, характерни за бялата. Така вместо да запушват порите, да изсушават и увреждат кожата, те я хидратират и подхранват, имат анти-ейдж функции. Тенденцията не е нова, но търпи бурно развитие.

Новото е добре забравено старо

Като цяло тенденциите в грима за 2020 силно напомнят 80те на миналия век, макар че ако се вгледаме ще различим 60те в котешкото око и 90те в смелите сини сенки, гладкия гланц и черната очна линия с молив.

Гримът е отличен начин да се забавлявате и да изразите своята индивидуалност. Като приемате тенденциите в макиажа, вие ги правите свои, обогатявате ги и ги довеждате до завършек.

Умеете ли да рисувате очна линия?

Прочетете още:
„Основа за грим“

„Грижи за четките за грим“
„5 причини да ползвате био грим“

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top