Тайните страхове на жените –

... и как да се справите с тях

… и как да се справите с тях

Всяка жена има свои скрити страхове. С някои успява да се справи, с други не съвсем. Но от това доколко се е помирила с тях и ги контролира, зависи в голяма степен каква е самооценката й, как общува с околните, как се справя с живота си, щастлива ли е в любовта. Вие познавате ли страховете си? Борите ли се с тях? Може би ще ви олекне, ако знаете, че не сте сами в борбата. Научете кои са най-честите женски страхове. Предлагаме ви и някои насоки как можете да се справите с тях.

Не съм достатъчно красива

Този страх има много и различни имена: дебела съм, кожата ми е лоша, имам целулит.

Дебела съм. Дамите често са склонни да драматизират теглото си. Това води до по-ниско самочувствие, лош избор на дрехи, неугледен външен вид, затруднено общуване с околните. И то често, когато жената изобщо няма проблеми с килограмите или когато те са лесно преодолими.

Не си позволявайте да изпуснете нещата от контрол. Абстрахирайте се от това как изглеждат моделките от списанията и набедените за звезди момиченца, които дават по телевизията. Проверете колко килограма е нормално да тежи жена с вашата височина и на вашата възраст. Ако сте над нормата, консултирайте се с диетолог, променете начина си на хранене и започнете да спортувате.

 страхове

Кожата ми е лоша.  Успокойте се, всяка жена има проблеми с кожата. Тази, която няма, най-вероятно гледате на корицата на списание след като снимката й е била обработена с Photoshop. Разберете какъв тип е вашата кожа – суха, мазна, нормална, смесена. Намерете подходящата за нея козметика. Дали ще е традиционна, медицинска, био козметика – важно е да действа добре на кожата ви. Тествайте различни марки, докато намерите вашата. Ако имате проблем с избора или по-специфични проблеми с кожата, посъветвайте се с дерматолог.

Имам целулит. Да, жените са предразположени към целулит и може да спортувате, да водите изключително здравословен начин на живот и пак да се борите с портокалова кожа. Не се вманиачавайте. Ограничете вредните храни, правете упражнения за стягане, ползвайте антицелулитен крем, правете си масаж със суха четка или с утайка от кафе. Това определено ще ви помогне да се чувствате по-добре като цяло. Но едва ли ще заличи целулита ви. Най-разумно е да се приемете такава, каквато сте. И повярвайте, ако сте усмихната, самоуверена и чаровна, последното, което някой ще забележи е че имате целулит.

Остарявам

С ужас виждате как по лицето ви се появяват първите фини бръчици, а в косата – първите бели косми. И колкото повече време минава, толкова по избягвате да се гледате в огледалото. Това е грешен ход. Така или иначе не можете да спрете остаряването, но можете да се сприятелите с него. Ако се научите да се приемате и да се грижите за себе си, независимо на каква възраст сте, ще изглеждате и ще се чувствате чудесно. Затова опознавайте себе си, харесвайте това, което виждате в огледалото. Ползвайте подходящата за кожата и за съответната ви възраст козметика. Помнете, че побеляването на косата няма много общо с възрастта, а е въпрос по-скоро на гени. Ако сте побеляла твърде рано, не драматизирайте, а си изберете подходяща боя за коса.

Сексуалният ми живот не е достатъчно добър

Мислите така, защото го сравнявате с този на някои филмови героини или с разказите на приятелките си? Или защото всички списания ви съветват как да постигнете разтърсващ оргазъм? Или наистина се чувствате неудовлетворена? Отговорете си искрено на тези въпроси и помнете, че няма добър сексуален живот по принцип. Не изпълнявате норма. Споделете своите страхове и фантазии с партньора си. Научете се да се отпускате максимално по време на секс и да следвате своите желания. Помнете, че всичко, което се случва между двама души в леглото, и им носи удоволствие, е напълно нормално и добро за тях.

 страхове

Страх ме е да не остана сама, да не забременея, страх ме е, че никога няма да забременея, че няма да бъда добра майка – жените имаме десетки страхове, няма как да се поберат в една статия. Но е важно да помним, че можем да се справим с всички тях. Достатъчно е да слушаме себе си – душата, тялото си. Да се научим да се приемаме такива, каквито сме, да се харесваме, да се грижим за себе си. Тогава, независимо с какво тяло и лице ни е дарила природата, ще изглеждаме добре. И ще се чувстваме добре. А това е здрава основа за щастливи връзки и успешен личен и професионален живот.

Прочетете още:

Изберете козметика според възрастта си

6 рецепти за борба с целулита

Остаряването
Как да се чувстваме винаги красиви

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top