Съвети за пролетна грижа за косата

- вижте ги

Към всички досегашни съвети за това как да освежите косата си през пролетта, за да бъде тя по-здрава, а вие да се чувствате привлекателна, прибавяме още няколко. Ако искате еластична и блестяща коса, започнете да ги прилагате.

Освежете цвета на косата

Това, че трябва да подрежете малко косата си е ясно. Не спирайте дотук. Скоро всичко около вас ще заблести в ярки цветове. Затова не е лоша идея да подсилите цвета на косата си. Може да поискате от фрзиьора си да ви боядиса в една идея по-светъл цвят, да ви направи светли кичури или да ви предложи кичури в различен от вашия, но подходящ като комбинация цвят.

Върнете здравината на косата си със серум

Дългото носене на шапка, студовете, вятърът влияят зле на косата. Тя се изтощава, става чуплива. Справете се с проблема като използвате подходящ серум. Посъветвайте се с фризьора си или с консултантите в нашата дрогерия кой е подходящият продукт за вас и върнете целостта на косъма и еластичността на косата си.

 съвети за косата

Сменете шампоана и балсама си

Цяла зима сте се мила с една и съща марка шампоан и балсам и сте много доволна от ефекта им. Време е обаче да ги смените. Действието им ще започне да отслабва, а и през пролетта не е нужно да ползвате продукти с висока степен на хидратация.

Съобразете прическата си с времето

През пролетта започва и спира да вали съвсем внезапно – докато си отворите чадъра и вече сте мокра, а дъждът е спрял. Затова не е лошо да избягвате сложните прически, които от водата и влагата ще се разпаднат. Заложете на обикновената конска опашка, направете си една или две плитки. Изберете прическа, която дори да се развали от влагата, лесно може да бъде възстановена.

Ползвайте аксесоари

Вече сте свалила зимната шапка, а лятната още не е на главата ви. Това е подходящият момент за аксесоари – фиби, гребени, диадеми, всичко което ви хрумне. Съчетавайте ги с тоалета си и не се притеснявайте да експериментирате. Залагайте на свежи цветове и форми.

Припомнете си още пролетни съвети за грижа за косата:

 5 начина за освежаване на косата 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top