Съвети за отслабване

За да се чувствате добре, трябва да имате точна преценка за себе си и да се харесвате такива, каквито сте...

За да се чувствате добре, едно от най-важните неща е да имате точна преценка за себе си и да се харесвате такива, каквито сте. Много мъже и жени нямат нужда от отслабване, а други се успокояват с това, че са в лош период и ще отслабнат веднага, след като той отмине. Сложете край на лошите периоди и на драстичните диети. При тях йо-йо ефектът е достатъчно бърз, за да се чувствате неудовлетворени и отново неслаби.

Спазвайте няколко просто правила:

  • Не поглъщайте повече храна, отколкото ви е необходима.
  • Яжте бавно и не преяждайте. По-добре е да ядате по-малко и по-често.
  • Създайте си режим на хранене. Яжте в определени часове и ако междувременно изпитате глад вместо шоколадова вафла, изяжте една ябълка.
  • Ограничете нощните нападения над хладилника.
  • Не се взирайте в калориите. Правете физически упражнения. Ако можете да избирате между транспорт и ходене пеша, изберете второто.
  • Пийте вода, докато се храните
  • Закусвайте!

В случай, че имате наистина нужда от диета и не виждате друг шанс да се почувствате по-добре, изберете не много драстичен подход. Например диетата за отслабване „Пиер Дюкан”. Тя е кръстена на френския специалист в областта на храненето и диетите. Насочена е по-скоро към намаляване на апетита. Ниска е на калории и богата на протеини. След самата диета има периоди на адаптиране, които позволяват да се избегне връщането на обичайните килограми.

По време на диетата, което Дюкан нарича „фаза на протеинова атака” трябва да консумирате храни богати на протеини – месо, птици, риба, ниско маслени млечни продукти. Това продължава от 3 до 10 дни. В следващата фаза „намаляване” – заедно с протеините започвате постепенно да приемате зеленчуци. Не можете да ядете картофи, грах, леща, зелен фасул и сладка царевица.

Можете да редувате тези две фази докато постигнете желаното от вас тегло. Имайте предвид, че с този режим на хранене сваляте по един килограм на седмица.

След като постигнете килограмите, които искате, можете да започнете връщане към нормален режим на хранене. Тази фаза френският диетолог нарича „консолидационна”. Забранените храни трябва да се връщат в менюто ви постепенно. За всеки загубен килограм са ви необходими 10 дни захранване.

И ви предстои една последна фаза – „стабилизираща”. Вече се храните нормално. Необходимо е, за да се чувствате слаби, красиви и здрави, да имате един ден в седмицата, в който да консумирате само протеини и да изяждате всеки ден по 3 супени лъжици овесени трици.

За да се запознаете по-обстойно с метода обаче, ще трябва да си купите книгата на Пиер Дюкан „Как да отслабнем завинаги”.

Тази диета ви позволява д не гладувате, а да спазвате редовен режим на хранене, не си възвъщате старите килограми и чрез нея можете да кортролирате теглото си по-дълго време.

В случай, че искате просто да пречистите организма си, можете да минете само на чай без захар и плодове и да ги консумирате в рамките на десет дни. Ако нямате воля за подобно изпитание, опитайте на две седмици да си избирате един ден, в който да се храните само с ябълки.

Щадете организма си. Когато имате нужда от драстична диета, посъветвайте се със своя лекар, какви витамини, минерали и добавки може да ви изпише, за да не губи организмът ви полезни вещества.

И най-вече спазвайте двата основни принципа, които ще ви накарат да се чувствате добре в кожата си – не прекалявайте и не се заседявайте.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top