Съвети за красота за заети млади майки

- вижте ги

Не ви се е вярвало, че ще се стигне до това положение, но е факт – откакто вашето дете се е появило на бял свят нямате никакво време за себе си. Чудесно е, че искате да бъдете идеалната майка, но не си позволявайте да се превърнете в изтощено същество с повехнала кожа, мазна, рошава коса и раздърпани дрехи. Така няма да се харесвате вие самата какво остана за мъжа ви и детето. Винаги има време да станете намусена и недоволна домакиня. Не е ли по-добре да се пробвате да отделяте по половин час на ден за себе си. Повярвайте ни, това е напълно постижимо.

Използвайте сух шампоан.

Трябва да излезете след 10 – 15 минути и нямате никакво време да си измиете косата, която е доста мръсна. Сухият шампоан ще ви спаси точно за 10 минути. Помислете какво ще обличате, докато го нанасяте и се решите. След това скачайте в дрехите и сте готова.

Съвети за майкиПолзвайте гел за тъмни сенки и торбички под очите или просто дръжте лед и торбички чай в хладилника.

Преценете кое ви е по-удобно. Така или иначе нямате много време за сън и ходите леко занесено, поне заличете следите от недоспиване по лицето си. Или се мажете с гел всяка сутрин или, докато се щурате из кухнята, дръжте кубче лед първо на едното после на другото си око. Чудесен ефект имат и торбичките чай от лайка.

Променете прическата си.

Използвайте първите свободни 20 минути, за да отидете при фризьора си. Обяснете му, че нямате време за сложни прически и дълго висене пред огледалото. Нека да ви подстриже късо и да ви направи прическа, която има нужда само от леко оправяне на косата с пръсти или гребен, за да изглежда добре.

Ако пък държите на дългата си коса, то не я връзвайте винаги по един и същи начин. Има поне 10 различни начина да я заплетете на кок – висок, нисък, стегнат, хлабав, да я вържете на една страна, да вплетете в нея шарен шиш или просто да сложите диадема в подходящ цвят. Изпробвайте ги.

Пробвайте комбинирани продукти.

Например хидратиращ крем с UV защита. Така не рискувате да забравите или хидратацията или предпазването от слънчевите лъчи и кожата ви се запазва млада и свежа.

Влизайте в банята с хлапето си.

Ако отрочете ви вече е поотраснало, можете да влизате заедно в банята. Слагате го във ваничката с топла вода, в която правите много пяна, давате му играчки и си говорите с него, докато оползотворявате безценни минути под душа, за да ексфолирате кожата си, да се погрижите за стъпалата си и най-сетне да си сложите маска за коса.

 

Помислете си за още трикове, които можете да използвате, за да откраднете малко време за себе си. Истината е, че колкото по-доволна, усмихната и самоуверена е майката, толкова по-спокойни и щастливи са децата й. Затова погледнете на нещата по следния начин – грижите се добре за вашето съкровище, когато се грижите и за себе си.

Прочетете повече:

Стрии при бременните 

Грижи за кожата при бременните
Грижи за косата по време на бременност
 
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top