Съвети за грима през лятото

Лято, пътувания, партита, роматични...

Лято, пътувания, партита, роматични срещи – всичко звучи страхотно. Но имате едно малко притеснение. Как да запазите перфектния си вид при положение, че навън слънцето размеква дори асфалта и се чуствате се изпотена и лъщяща? Освен това водата и слънцето изтощават косата ви, размазват грима и въобще… как да се справите с грима през лятото? Ще ви споделим няколко тайни.

  • Избягвайте моливите за устни. Носете червила, чийто цвят е близък до естествения ви. Ако не можете да се въздържите и продължавате да ползате ярки цветове, дръжте червилото си в хладилника.
  • Използвайте много тънък слой от полупрозрачна пудра. Така лицето ви ще изглежда свежо и челото ви няма да лъщи. Ружът трябва да е топъл, слънчев и блестящ.
  • Ако държите на сенките в златисто-зелено, носете ги с кафява спирала. Все пак не прекалявайте. Според някои гримьори през лятото е най-добре да слагате по-малко грим. Пробвайте само със златисти сенки. Ще останете приятно изненадана от ефекта. Сините също са добър избор. Очната линия е в сиво и кафяво – нюанс „топъл шоколад”.
  • Ако си сложите светъл бронзант на скулите и брадичката, ще изглеждате с перфектен загар.
  • Не забравяйте, че очилата предпазват от слънцето само очите ви. Може някоя вечер да се погледнете в огледалото и да откриете, че около тях има големи, бели кръгове. Най-добре е да мажете цялото си лице с плажно масло – фактор 30 – на два часа. Но ако сте забравила и вече сте изгоряла на очила, не се притеснявайте. Нанесете основа, която да заличи разликите. След това си сложете и светлокафяви сенки за очи. Така ще изглеждате естествена и свежа, с тен, сякаш всеки ден си пиете коктейла на плажа.
  • Бежовият и розов лак за нокти придобива жълтеникав отенък след като сте стояла на плажа повече от два дни. Този проблем се решава лесно. Потърсете гланц за нокти с UV защита. Освен това винанги, когато ползвате плажно масло, не забравяйте да намажете ръцете и ноктите си.
  • Когато косата ви е къдрава и суха, с повишаването на влажността на въздуха става неконтролируема. Затова е добре да потърсите балсам или вакса, които да я предпазват от слънцето, пясъка и вятъра. Тръгнете ли за плажа, непременно носете шапка.
  • Не забравяйте да поръсите сандалите си с пудра за крака. Винаги в началото на сезона, при смяна на обувките, се чувствате дискомофртно. Кожата се протрива. Образуват се мазоли или рани. Затова не забравяйте праха за крака, а също и да си носите лепенка в чантата. В момента, в който усетите дискомфорт, използвайте я.

Гримът само подчертава вашата естествена хубост. Затова прилагайте каквито пожелаете трикове и тайни, но не забравяйте най-важното – ако сте спокойна и усмихната, няма да има по-красива дама от вас. А това условие е лесно постижимо. Просто се наслаждавайте на слънцето, почивката и приключенията, които изживявате.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top