- в козметиката на SANTE.

БИО ГОДЖИ

Sante годжи бери

Всеки потребител на здравословни храни вече знае за плодчетата годжи или годжи бери. На първо място е сред супер храните, адаптоген, който помага на организма да се справи в стресови състояния. В китайската провинция Нингсиа, където първоначално се отглежда годжи, има повече столетници отколкото в останалата част на страната, а жителите на провинцията остаряват доста по-елегантно. Толкова са много полезните свойства на плодчетата годжи, че има цели книги, легенди и рецепти.
Естествено, че когато е био, годжи бери съдържат повече и по-добре запазени всички микроелементи и витамини.

Освен да се яде и пие, можете да поемете годжи и чрез кожата. SANTE са включили екстракт от био годжи в серията за суха кожа и в още други 12 от новите продукти на марката. Силен антиоксидантант, годжи намалява скоростта на стареене на клетките.
В дневния и нощния крем за интензивна хидратация за суха кожа на SANTE екстрактът от био годжи е в компания с масло от ший, кокос, жожоба, бадем, зехтин. Намалява появата на дребни бръчки, причинени от изсушаването на кожата.
Със 70% био съставки, веган и без глутен!

БИО АСАИ

Асаи е считано за една от най-мощните и най-богата на хранителни вещества суперхрани на планетата. Влезе в класацията на Опра Уинфри за десетте суперхрани.Sante асаи Богато на витамини А и С, както и минерали. Силни антиоксидантни свойства – 10 пъти по-голямо количество полифеноли от червеното грозде.

Асаи – масло и екстракт са част от био съставките на кремовете на SANTE за нормална и комбинирана кожа, заедно с био маслата от соя, жожоба и бадем.
Със 70% био съставки, веган и без глутен!
Асаи е не само натурална съставка в повечето от новите кремове на SANTE. Плодът е произведен по биологичния начин на производство и SANTE имат специален fair trade проект в Para, дъждовните гори на р. Амазонка. В него са включени 87 семейства, които произвеждат асаи и получават справедливо възнаграждение за своя труд. Осигурява се здравеопазване и подпомагане на децата за училище.
Плодчетата се събират на ръка и се извозват с лодки веднага до мястото, където се пресоват за да се получи масло и изпращат в Германия. Целият процес се контролира и сертифицира от IBD (Instituto Biodinamico) според изискванията за биодинамично земеделие и европейските стандарти.

БИО ШИЗАНДРА

Sante шизандраБио шизандра, магнолия или китайски лимонник. Плодовете са с пет различни вкуса: сладък, кисел, пикантен, горчив и солен. Тази функция е в основата на китайското наименование „Wu Wei Tsu“, което означава „пет-ориентирано растение“, указвайки вкусовете на петте основни елементи на енергия. Растението се появява за първи път в Класическия Божествен земеделец от Материя Медика преди около 1000 години. Въпреки че е стимулант, в китайската медицина се използва за „тих дух и спокойно сърце“.

SANTE включва шизандрата заради нейния силен антиоксидантен ефект и способността да намалява свободните радикали. В серията за чувствителна кожа шизандрата е в удивителна комбинация с 95% био съставки. Био соя, ший, кокос, бадем, кайсия, жожоба, алое вера, синя слива – всички те са биологично произведени. Шизандра може да намерите и в анти-стрес маската и ексфолиращия крем.

Маслото от Camellia oleifera или зелен чай има хармонизиращ и релаксиращ ефект. Съдържа естествени антиоксиданти като полифеноли и витамин Е. Регулира хидратацията и прави кожата мека и кадифена. Включено е в продуктите за чувствителна и суха кожа.

Източник: www.armina-bg.com

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top