Супер храни

- като хранителни добавки

Може би ще си кажете, че супер храните са поредната мода, както бяха хранителните добавки преди няколко години. Вероятно помните истерията покрай тях. Всички говореха за хранителни добавки, пиеха ги и усилено се чувстваха добре. После започнаха да се чуват въпроси от сорта на „Хранителните добавки полезни ли са или имат и вредно действие?”.

Супер храните са новата световна мания. Добрата новина е, че те всъщност са отдавна съществуващи, отглеждани свободно и по естествен начин храни, които са с много високи хранителни свойства и са богати на витамини и минерали. Има и случаи, в които супер храни и хранителни добавки се припокриват.

Акаи Бери
Това е широко разпространена хранителна добавка, която се използва за унищожение на свободните радикали и прочистване на организма от вредните вещества.
Можете да си я купите на таблетки или просто да консумирате плодовете в суров вид. Не, ако ги хапвате в шоколад или сладолед, определено не се брои, че сте направили нещо полезно за здравето си.

Супер храни - хранителни добавки

Какао на прах

То също е чудесна супер храна, която може да се намери в аптеките и дрогериите като хранителна добавка. Богато е на полифеноли и е чудесна превантивна мярка против сърдечни заболявания.

Спирулина

Едва ли има човек, който не е приемал хранителни добавки със спирулина. Това всъщност е ечемичена трева, която влиза в списъка със супер храни. Има цялостно благотворно въздействие върху имунната система. Предотвратява възпаления и вирусни инфекции.

Рибено масло

Има го във всяка аптека и дрогерия. Спада и към супер храните и към хранителните добавки. То е най-богатият източник на омега-3 есенциални мастни киселини, които спомагат за нормалното развитие на мозъка, очите и нервите.

Алое Вера

Хранителна добавка и супер храна с невероятен противовъзпалителен и детоксикиращ ефект, която стимулира добрата работа на храносмилателната система.

Водораслите и още един куп от супер храните всъщност вече сте приемали под формата на прахчета, течност или таблетки хранителни добавки. Проблемът е, че прахчетата и таблетките често имат примеси и по-трудно се усвояват от организма. Освен това не можете да изкупите дрогерията и да пиете по няколко хранителни добавки едновременно.

Най-разумното, което можете да направите, е да добавите към менюто си разнообразни видове супер храни. Така ползата ще е двойна – за небцето и за здравето ви.

Супер храни, като хранителни добавки може да намерите във Виртуалната ни дрогерия на адрес: Супер храни

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top