Стрес и бременност

по Коледа

Знаете ли, че по коледните и новогодишни празници нивото на стрес се покачва главоломно? Разбира се, това не е задължително, но вие, като една бременна дама, чието главно задължение е да се чувства добре, трябва да се погрижите за себе си. Коледните партита и роднинските обеди могат да бъдат безкрайно изтощителни. Домакинската работа, невъзможността да пийнете една чаша хубав алкохол, виенето на свят и гаденето също не допринасят за празничното ви настроение. Вижте как ви предлагаме да се справите със стреса и неприятните усещания по празниците.

Спете следобед

Възможно е бързо да се почувствате изтощена от седенето до късно през нощта и дневните задължения. Затова задължително спете следобед. Една кратка дрямка ще ви ободри и освежи.

Прехвърлете част от домакинските си задължения

Предполага се, че около вас пърхат майка, свекърва, съпруг и още няколко вида роднини. Употребете ги по предназначение, прехвърлете им част от домакинската работа. Приятелките сигурно също няма да ви откажат помощта си.

bremennost - koledaИзмислете си добра причина защо не пиете

Този съвет е специално за дамите, които са в началото на бременността и не искат все още да оповестяват голямото събитие. Измислете си причина, защото непременно някой ще ви попита къде сте скрили парти богинята от предишните години и защо не пиете, не танцувате и гледате отнесено и усмихнато. Ако въпросът ви свари неподготвена, ще се почувствате дискомфортно. Спестете си това усещане.

Справете се с гаденето

Много е възможно да ви се гади само при мисълта за тежката празнична трапеза. Важно е да се храните, затова трябва да се справите с проблема. Пийнете малко лимонада или чай от джинджифил преди да седнете на масата. Би трябвало гаденето да изчезне.

Не преяждайте

Хапвайте по нещо на всеки три часа. По коледните празници това поне е лесно. Винаги има някоя малка вкусотия за опитване. Така ще имате достатъчно енергия и ще сведете опасността от качване на излишни килограми до минимум.

Подгответе се добре за път

Ако пътувате по празниците, вземете със себе си всички изследвания, които са ви правени от началото на бременността до момента. Така, ако случайно се наложи да посетите лекар, ще можете да му дадете цялата необходима информация.

Наслаждавайте се

Семейството ви е с вас. Има кой да ви помага с приготовленията. Празници са и можете да си откраднете време насаме с любимия, да си вземете вана или просто да полежите. Обградени сте с грижи. Вярно, не можете да танцувате до зори, но пък ви предстои едно дълго и вълнуващо приключение. Радвайте му се и със сигурност ще се чувствате добре.

Прочетете още:

Стрес и депресия по празници 

 

Бременна през зимата

Бременност и хранене

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top