Стерилна козметика

 – най-новото в грижата за кожата
Стерилната козметика

Стерилната козметика има малко общо с масовата представа за „стерилно“ като за нещо, което не съдържа, не позволява никакъв живот, нещо, обработено с консерванти, антисептици и дезинфектанти. Тя е на пазара от около десет години. Тоталната иновация се използва в продуктите на няколко марки от групата около Laboratoires Pierre Fabre Dermo-Cosmétique. Най-познати са тези на Eau Thermale Avène.

Какво представлява Sterile Cosmetiks

Тя почива на три модерни иновации във:

  • формулирането – стриктен избор единствено на основни съставки;
  • производството – осигуряване стерилност на продукта чрез производство в напълно стерилна среда;
  • опаковането – патентована перфектно херметична система за запечатване (DEFI).

Те позволяват от една страна липса на каквито и да е консерванти и напомнящи консерванти съставки в козметиката на Avène. От друга – самите продукти остават 100% стерилни през цялото време, докато ги използвате. Всеки път, когато ви е нужно, системата за затваряне позволява изцеждане на необходимото количество, но не позволява навлизането на бактерии и въздух в тубата. Така формулата е защитена от каквото и да е заразяване.

От състава на козметиката са извадени не само консервантите, но и абсолютно всичко друго, което няма пряко отношение към решаването на проблема – аромати, алкохоли, оцветители и т. н.

Така стерилната козметика гарантира непозната досега абсолютна безопасност дори за най-чувствителната и лесно дразнима кожа.

Кои продукти на „Авен“ са произведени като стерилна козметика

Това са формулите от продуктовите линии Tolеrance Extrеme, Tolerance Control, XeraCalm AD и продукти като Eau Thermale Avène Skin Recovery Cream.

Нашата селекция на козметика също включва някои от тях. Представяме ви:

Avene Xeracalm AD, релипидиращ балсам за лице и тяло, 400 мл

Възстановяващият липидите балсам  е създаден за подхранване и успокояване на сухата, много суха, раздразнена и сърбяща кожа. Той ребалансира кожния микробиом и укрепва кожната бариера – собствената защита на здравата кожа. Напълно безопасен е дори за новородените. Използвайте за цялото семейство.

Avene Tolerance Control, балсам за нетолерантна кожа, 40 мл

Балсамът  е прицелен в свръхчувствителната, нетолерантна и реактивна, склонна към алергии кожа. В него е вградена постбиотичната активна съставка D-Sensinose™, включваща продукти от жизнената дейност на пробиотични бактерии. Формулата минимизира свръхактивността на епидермиса, като възстановява кожната бариера, а резултатът е траен. Той е за всички в семейството.

Стерилната козметика

Avene Xeracalm AD, успокояващ концентрат, 50 мл

Стерилният концентрат  е терапия за остър и силен сърбеж при изключително суха кожа и атопична екзема. Успокоява незабавно, премахва желанието за разчесване, ограничава силните пристъпи на дехидратация. Стимулира собствената защита на епидермиса и предпазва от последващо дразнене. Включва постбиотични активни вещества, възстановяващ комплекс с растителен произход, термална вода „Авен“.  Нанасяйте според нуждата върху лицето, клепачите, раздразнените зони върху тялото. Подходящ е за всички – бебета, деца, родители, баби и дядовци.

Тоталното качество и безопасност на стерилната козметика осигурява безпрецедентна сигурност в грижата и за най-капризната и крехка кожа от бебетата до старците. При това цените на продуктите не са по-различни от тези на останалите, произведени по конвенционален метод, което пък означава, че като съотношение потребителски ползи – вложени средства те са значително по-изгодни.

Време е да изпробвате Sterile Cosmetiks или пък да следите промоциите, които ще направят желаните формули още по-достъпни.

 

 

 

 

 

 

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top