Стегнати гърди

с етерични масла - рецепти

Притеснявате се, че кожата на гърдите ви започва да повяхва, появили са се стрии. Струва ви се, че гърдите ви увисват. Чувствате се непривлекателна. Надяваме се, че не се замисляте веднага за пластична хирургия. Можете спокойно да се погрижите сама, по много по-лесен и неинвазивен начин, за външния вид на гърдите си и да си върнете доброто самочувствие.

Един от най-лесните начини е, винаги след като си взимате душ, да обливате гърдите си с много студена вода. В допълнение можете да използвате етерични масла и да потърсите упражнения за стегнати гърди.

Стегнати гърдиМикс от масло от кипарис и масло от хамамелис.

Капнете няколко капки от тази смес в купа с ледено студена вода и пръскайте гърдите си по 10 пъти всяка сутрин. Студът и полезните свойства на маслата действат стягащо, подхранващо и успокояващо на кожата.

Топъл масаж на гърдите с микс от следните етерични масла: копър, градински чай, лимонена трева и здравец. За основа използвайте масло от жожоба. Всеки ден правете масаж на гърдите си с готовата смес. Комбинирайте го с упражнения за стягане и бързо ще видите ефекта. Кожата ви ще стане по-гладка и млада, стриите ще избледнеят, а гърдите ви ще се повдигнат и ще изглеждат твърди.

Студен масаж на гърдите с ледена чаша и микс от следните етерични масла: лимонена трева, кипарис, мента, черен пипер, като за основа се ползва масло от жожоба. Сложете една чаша в камерата на хладилника. Идеята е да масажирате гърдите си с ледената чаша, докато си взимате топла вана. След това трябва да втриете в тях готовата смес от етерични масла. Ако чашата предизвиква болезнени усещания, защото е твърде ледена, заменете я с пръскане със студена вода.

Крем за стягане и повдигане на гърдите, приготвен в домашни условия.

За основа се използва масло от карите. Разтопявате го при 40 градуса температура и към него добавяте етерично масло от жожоба, масло от шеа за хидратиране на кожата, масла от градински чай, ангелика, мента и магданоз. Пасирате с ръчен пасатор, докато се получи хомогенна смес и вашият домашен крем с магичен лечебен ефект е готов.

Грижата за гърдите ще ви отнеме не повече от 5 до 10 минути дневно. Не я пренебрегвайте. Колкото по-рано започнете, толкова по-голям ефект ще има от всички процедури, които правите.

Прочетете още:

Лавандула 
Етерични масла – афродизиаци
Етерични масла за здрава кожа

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top