Спокойният сън не е мит

- страдате ли от безсъние

Често ние хората страдаме от безсъние и това почти винаги е сериозен проблем. Обикновено всеки обяснява  тези смущения в съня, като нещо нормално, резултат от напрежението умората, които  присъстват непрекъснато  в  ежедневието ни.

Да вярно е, че когато сме превъзбудени и уморени ни е трудно да заспим, въртим се в леглото дълго време докатo дойде сънят. А понякога заспиваме бързо, но се събуждаме след час,  два и не можем да заспим повече.

Как да си помогнем?

Учените доказаха, че отговорен за добрия и качествен сън е един хормон, наречен  мелатонин. Той се произвежда от епифизата  (жлеза в мозъка), но само нощем. Синтезът му достига своя максимум при пълен мрак, а светлината чрез зрителния нерв блокира производството му. Освен това количеството на произведения мелатонин всяка нощ, намалява с възрастта, а това води до нарушения в съня.

Мелатонинът сихронизира биоритмите в организма в рамките на денонощието и регулира цикъла сън – бодърствуване. Мелатонинът премахва безсънието, регулира естествения часовник на организма и ни връща към нормалния биоритъм. Мелатонин помага при нарушения в съня , които се характеризират с удължен период на заспиване, повлиява времето на дълбокия сън през нощта, премахва внезапните и тревожни събудания.

Единственият за сега у нас продукт , който зарежда организма  с мелатонин през цялата нощ  е Мелатонин Амброз ®- продукт с контолирано освобождаване на мелатонина.

Таблетка е специално разработена така, че 2 мг от Мелатонин Амброз®  се разтваря  незабавно,  вдига  се нивото на хормона и  повлиява  трудното заспиване и нарушенията на съня в началните часове.  Другите 3мг се освобождават контролирано и покриват цялата нощ и ранната сутрин.Така се спомага за един качествен и непрекъснат сън , като се имитира физиологичното ниво на мелатонина.

Мелатонин Амброз ® се препоръчва при нарушения на съня,включително и при хронично безсъние, като спомага за ускоряване процеса на заспиване, а сънят става по-пълноценен. Той способства за повишаване умствената и физическа работоспособност, влияе на работата на жлезите с  вътрешна секреция  и забавя процесите на стареене.

Мелатонин Амброз ®  регулира кръвното налягане, работата и кръвоснабдяването на мозъка и увеличава устойчивостта ни при стресови ситуации. Прилага се лесно и удобно по1талблетка вечер преди лягане.Нека не се мъчим повече, а да се избавим от поредните безсънни нощи  с Мелатонин Амброз ®.

д-р Жени Радивоева

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top