Соли за вана за деца

– да ги ползваме ли?

Подходящи ли са ароматните соли за деца?
Вие самата, допреди да родите, често сте си правила вана с ароматни соли – за да се отпуснете и да си починете, за да направите кожата си по-мека и гладка. Знаете, че натуралните соли са безвредни и дори съдържат полезни вещества. Затова ви се струва естествено да ги предложите и на децата си.
Какво би станало, ако хлапето вземе една успокояваща вана със соли? Зависи на каква възраст е.
Соли за вана за бебета и деца до 3 години
Ако говорим за новородени – не, съветваме ви да не експериментирате и да не ползвате соли за вана. Няма нужда да слагате и морска сол във водата. Всичко, от което мъничето има нужда е вода с подходяща температура и шампоан за коса и тяло за възраст 0+ на доказан производител на бебешка козметика. Кожата на новородените е толкова нежна, че всяка добавка рискува да я раздразни. Силният аромат на солите също няма да им подейства добре. Освен това ще трябва да си отваряте очите на хиляда бебето да не глътне дори капчица вода, в която са разтворени соли, или тя да не попадне в очите му. Не рискувайте. Оставете ги за по-късно и забравете за шепата сол във водата. Няма научни доказателства, че тя е полезна за детето – за закаляването му, за намаляването на коликите или за каквото и да било друго.
soli_za_vana_za_deca_1
Ако държите на успокояващата вана или на вана, която ще ви помогне да се справите с коликите, може да използвате няколко конкретни вида етерично масло, след третия месец на бебето. При това, спазвайки някои строги правила. Припомнете си статията „Етерични масла за бебета“.
Соли за вана за деца над 3 години
Да, вече може да започнете да употребявате соли за вана, когато правите вана за детето си. Препоръчваме ви обаче да избирате продукти, произведени изрично за употреба от деца. Избягвайте солите за вана за възрастни и четете внимателно етикетите преди да купувате и да сипвате солите във водата. Търсете максимално натурални продукти на доказани производители и не прекалявайте с употребата им. Нека хлапето взима вана с ароматни соли не по-често от веднъж седмично.
Ако искате това да се случва по-често, отново е по-добре да прочетете кои са препоръчителните етерични масла, подходящи за тази възраст и как могат да се ползват, и да се спрете на тях. В органичните етерични масла със сигурност няма химикали, които могат да навредят на детето ви. Достатъчно е само да спазвате правилата им за употреба при деца над 3 години.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top