Смяна на сезоните – смяна на парфюма

- съвети

Лятото си отиде! Не тъжете, а вадете есенните дрехи от гардероба, сменете лятната козметика с есенна и не забравяйте да се почерпите с нов, подходящ за сезона парфюм.

Летните аромати са много леки и свежи, хит са цитрусовите и зелени нотки, но не са особено подходящи за идващите по-хладни дни. Причината е най-вече в това, че лекият аромат не се усеща през по-дебелите дрехи.

Какъв е подходящият парфюм за есента

Топли, чувствени – подходящите за есента аромати са малко по-тежки и ви карат да се чувствате уютно в кожата си. Комбинациите обикновено включват кехлибар, сандалово дърво, мускус. При есенните парфюми връхните нотки може и да са цитрусови, но базовият аромат винаги е по-плътен.

 Парфюм

Проверете дали любимият ви парфюм няма есенно-зимна версия

Ако си имате любим парфюм и не ви се иска да го сменяте, просто проверете дали той няма и версия, подходяща за есента и зимата. Световните марки обикновено предвиждат капризите и предпочитанията на клиентките си и им предлагат това улеснение.

Как да си изберете нов парфюм за есента

В случай, че решите да си търсите нов парфюм, подходящ за есенните дни, не прибързвайте. Изпробвайте няколко различни аромата върху кожата си. Помирисвайте ги от време на време, за да усетите как се променя миризмата и дали ви харесва. Може в началото парфюмът да ви омае със свежи и топли нотки, а основният аромат да ви се стори твърде тежък. Много често това се случва при комбинацията от пачули и мускус. Ако тя ви е тежка, можете да пробвате есенен парфюм, при който базовите нотки идват от пачулито.

Друг вариант е да замените парфюма за тоалетна вода. Тогава ароматът определено ще е по-лек.

Ако имате някакви съмнения относно парфюма, продължете да търсите подходящия. Той трябва да отразява вашата индивидуалност и да ви кара да се чувствате добре. Затова не правете компромиси с него.

Прочетете още:
Парфюм или тоалетна вода
Емоционалният ефект от парфюмите
Парфюми за деца – да ги ползваме ли

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top