Смущения при поникване на зъбите на кърмачета

повече ...

Когато започнат да никнат млечните зъби на вашето бебче, никой в дома няма мира. Порастването на зъбчетата обикновено е съпроводено с голям дискомфорт за мъника, като подуването и сърбежа на венците са най-безобидни. Обяснимо е защо той е раздразнителен, мрънкав, не може да спи и не се храни добре. Запознайте се предварително с най-често срещаните смущения при поникване на зъби на кърмачета, както и с начините да се справите с тях. Така ще облекчите детето си и ще осигурите спокойствие у дома.

Смущения

Най-често срещаните проблеми са:

  • подуване и сърбеж на венците;
  • локални възпаления и болка;
  • диария, температура, хрема – много често специалистите говорят за „зъбен бронхит“;
  • подсичане на дупето;
  • проблеми със съня.

Как да се справя с тези проблеми

При подуване и сърбеж на венците е достатъчно да ги масажирате нежно с пръст или да дадете на бебето да дъвче студена мека кърпа. Изберете на слънчицето си подходяща чесалка и залъгалка и му я давайте да се чеше с нея.

При подсичане прилагайте обикновените мерки – внимателно измиване, мазане с крем против подсичане, честа смяна на пелените.

При диария, температура и хрема не проявявайте самоинициатива в лекуването, а се обърнете към лекаря на бебето. Повечето специалисти в момента препоръчват „Камилия“ на „Боарон“.

Никнене на зъби

Какво представлява „Камилия“ на „Боарон“

Това е хомеопатичен лекарствен продукт, създаден специално, за да облекчава кърмачетата по време на никненето на зъбите. Продава се без рецепта (и все пак не пропускайте да се посъветвате с лекар преди да го давате на детето).

Съдържанието на „Камилия“ включва:

  • Chamomilla Vulgaris
  • Phytolacca Decandra
  • Rheum

Лекарството облекчава болките и подуването на венеца, седалищен еритем и хиперсаливация. Намалява температурата и е помага при раздразнителен и неспокоен сън.

Помогнете на вашето бебе да мине възможно най-леко през този труден период.

Прочетете още:

Никнене на зъби

Зъбките на бебето – етапи на растеж и хигиена

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top