Слънцезащитен крем за деца

как да го изберем и препоръки за ползването му

Купихте ли вече слънцезащитен крем за децата си? Ако още не сте, ето какво е важно да знаете, когато избирате.

1. Избягвайте продуктите с пара-аминобензоена киселина и други химикали. Потърсете слънцезащитен крем с цинков оксид и титаниев диоксид. Те не се абсорбират от кожата, както химикалите от традиционните слънцезащитни продукти и започват да действат веднага. Освен това предпазват и от UVA, и UVB лъчите.

2. Мажете детето с крем против слънце с SPF минимум 15, най-добре – 30. Препоръката важи за бебета над 6 месечна възраст. По-малките деца изобщо не бива да се излагат на слънце, защото кожата им е твърде нежна.

 http://www.dreamstime.com/stock-photography-baby-playing-sea-sandy-beach-near-image55514902

3. Използвайте крем, а не спрей. Спрейовете могат да се вдишат твърде лесно.

4. Ако имате само обикновено слънцезащитен крем, по-добре е да намажете детето с него, вместо да го оставите незащитено под слънчевите лъчи. Внимавайте, защото той може да предизвика дразнене или алергична реакция.  Първо сложете малко крем от вътрешната страна на ръката на детето и изчакайте. Ако не се появи обрив или зачервяване, ползвайте го. Запомнете, че трябва да намажете детето между 15 и 30 минути преди да се появи на слънце.

5. Не се доверявайте напълно на етикетите. Дори на тях да пише, че продуктът е водоустойчив и има трайност 8 часа – мажете детето си на всеки 2 часа, за да сте сигурни, че е защитено.

 

6. След като се приберете у дома, изкъпете детето и го намажете с подхранващ и овлажняващ кожата крем за след слънце. Търсете продукт, който съдържа алое вера или кокосово масло.

7. Не забравяйте да мацнете ушите, сгъвките на краката и ръцете, вратлето, лактите – все места, които често се пренебрегват и доста болят при изгаряне.

Независимо какъв слънцезащитен продукт изберете, не оставяйте децата да играят на слънце между 14 и 16 часа, настоявайте да носят шапка и ако заспят на плажа, нека да са под чадъра, завити с шал или чаршаф – нещо, което пази кожата им от слънцето.

Весело лято!

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top