Семена от анакардиум

Кашуто е семе от едно тропическо растение, което е много полезно за

 Анакардиум е тропически род растения, най-известният представител на които е A. оccidentale или така нареченото кашу. То се отглежда с търговска цел, заради семената си.

Вие обичате да похапвате кашу, но сигурно не знаете до каква степен съчетавате полезното с приятното. Кашуто съдържа много мононенаситени мастни киселини, витамини и минерали – най-вече мед и магнезий – и е изключително полезно за здравето ви.

Влиае благотворно на сърцето

Редовното ядене на кашу ви помага да повишите „добрия” холестерол и да намалите „лошия”. А според научните изследвания, диетите с мононенаситени мастни киселини помагат за намаляване на риска от инсулт.

Заздравяване на костите

Кашуто е много богато на магнезий, а това е основният минерал, който помага за поддържането на здрава костна структура.  Освен това кашуто ви снабдява с мед и така подпомага функцията на ензима лизил оксидаза, който стимулира производството на колаген в костите.

Намалява риска от камъни в жлъчката

Според проучванията жени, които ядат по 30 грама кашу седмично, много по-рядко имат проблеми с камъни в жлъчката.

Помага при лечение на акне

Кашуто съдържа антиоксиданти и здравословни мазнини, които пречат на развитието на акнте.

Похапването на кашу веднъж седмично, ви снабдява с важни витамини и минерали, като витамин B-комплекс, мед, магнезий, селен, манган и цинк. Все жизненоважни хранителни вещества, които ви помагат да се чувствате здрави и енергични.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top